Malagu nazivaju srcem Andaluzije i to s pravom, jer zaista ima sta za ponuditi, novi dozivljaji vas ocekuju iza svakog ugla, a jedan koji nikako ne  treba propustiti  je Antigua Casa de Guardia, bar vina osnovan jos 1840. godine. Od tada je sve na ovom mjestu ostalo isto, vina, uredjenje, ugodjaj, koncept, a jedino su se mijenjali zaposleni za sankom. To je ono sto ovo mjesto cini jedinstvenim i posebnim, jer i nakon toliko godina nije poprimilo uticaje modernih vremena.

Bar bez stolica i stolova sa dugackim starim drvenim sankom. Mjesto na koje Spanci navracaju u prolazu, najcesce u popodnevnim satima nakon posla i isto kao sto i svoj dorucak jedu u prolazu s nogu tako i ovdje popiju svoj sherry ili Malaga vino ili uz to naruce i po mali tapas.

Vino se toci direktno iz velikih drvenih bacvi, a ono na sta treba obratiti paznju je da nema kasa ni papirnih racuna, vec vam konobar napise racun kredom na drvenom sanku ispred vas nakon sto vam servira vino. Kada platite, on racun jednostavno izbrise.

Konobari, posebno stariji se nicim ne trude da vas osvoje niti ugode, sve je jednostavno, autenticno, tipicno spansko, tradicionalno i originalno. Vina se toce u malim casama, malo vecim od casa u kojima se servira rakija, ali se tako moze isprobati vise razlicitih vina, a pili vino ili ne u ovo mjesto koje odise sarmom svakako treba zaviriti i osjetiti atmosferu.

Jedan komentar na “ Antigua Casa de Guardia, na čašicu vina s nogu”

  1. Bas lepa prica o vinskim navikama. Volela bih peobati iz te male casice jer volim sve sto odise lokalitetom i specificnoscu.

Komentari su onemogućeni.