Bastovanstvo na prozoru

DSC_2026

Na mom prozoru lagano nicu cili papricice, vlasac, bazilika i ostalo, a nedavno sam u jednoj trgovini naisla i na ovaj paradajz koji mi se ucinio jako prakticnim i za nekoliko dana iznikle su mlade biljcice. Ovi mali rasadnici posebno su prakticni za prozorsko bastovanstvo i male prostore, u paketicu je sve sto treba: zemlja, sjeme i posuda sa providnim poklopcem, a potrebno je samo par minuta koliko je potrebno da se otvori vrecica, zemlja istrese u kutijicu, sjemenke rasporede u zemlju, poprscu s malo vode i kutija poklopi. Nakon nekoliko dana, kada biljke pocnu rasti, poklopac se skine, a kad ojacaju, presade se svaka za sebe u vecu posudu. Slike samog paradajza slijede. Nadam se.

PROCITAJ TAKODJE Nema kruha bez motike

DSC_1586

DSC_1601

DSC_1611

PROCITAJ TAKODJE Gdje god nadjes zgodno mjesto tu nesto zasadi

DSC_1629

 

DSC_2025

DSC_2027

PROCITAJ TAKODJE Basta na 4. spratu

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

3 odgovora na “Bastovanstvo na prozoru”

  1. Divna ideja! Ja uporno pokusavam da nesto zasadim na terasi ali sem bosiljka nisam bas uspjela jer smo na 7. spratu a tu uvijek duva neki vjetric tako da mi od njega esto stradaju biljcice.

  2. Na mom se prozoru već sunčaju paprike i pumidori 🙂 Kod nas nema ovakvih paketa, ali ja si svake godine posijem sjeme u jednokratne plastične kutije za kolače, zalijem i ne otvaram dok biljčice ne dođu skoro do poklopca. Taman sam ovogodišnje otklopila prekjučer. Još malo pa slijedi pikiranje – to mi je najpogubnije za prostor na prozorskoj dasci i još nisam smislila neko adekvatno rješenje

Komentari su onemogućeni.