Euforija

emmelie (1)

Ove godine pobjednicka pjesma Eurosonga odrzanog u svedskom gradu Malmo, rodnom gradu svedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovica je danska pjesma Only Teardrops u izvedbi mlade Dankinje Emmelie de Forest. Emmelie je devetnaestogodisnja do sada nepoznata djevojka koja je od malih nogu zeljela postati pjevacica i godinama pjevala u crkvenim horovima. Ova bosonoga vedra i spontana djevojka osvojila je sve, a naravno najvise Dance.

Posto uvijek prate i bodre sve svoje takmicare iz bilo koje oblasti spota ili u ovom slucaju zabave, tako su podrzali i Emmelie, navijali iz sveg srca, pravili zajednicko gledanje finalne veceri uz tradicionalno Hygge i priredili joj euforicni docek u Tivoli-ju u Kopenhagenu.

Svedjani koji su priredili fantastican program nakon proslogodisnje pobjede pjesmom Euforija su se isto tako radovali pobjedi, jer je Emmelie i Svedjanka po ocu.

Dan poslije pocela je rasprava u kojem gradu ce se odrzati Eurosong sljedece godine. Luksuz-problem kako bi Danci rekli. Zatim se pisalo kako je pjesma plagijat, navodno Holanjani imaju slicnu, drugi dan su eksperti dokazali da nije.

Ali svi se slazu u jednom, a to je da je frula ucinila svoje.

Jeste li gledali Eurosong i da li ste culi dansku pjesmu?

Zelim vam ugodan i lijep vikend.

Photo kredit 1

2 odgovora na “Euforija”

  1. Ne pratim baš Eurosong, qali volim da čujem kako je ko prošao. Lepa je pesma, a da li je plagijat ili ne, o tome nema smisla raspravljati, jer ako jeste, to se znalo i pre početka takmičenja, ali dobro… Uvek neko mora ovako, neko onako, a i to je valjda ljudski.

    Što se mene tiče, pobednici čestitke, šta god ko rekao i ako je to njen san, samo napred!

  2. Ni ja već godinama ne pratim Euroviziju, koja je postala pravi tv cirkus pjesama na engleskom sa etno prizvucima zemlje iz koje dolaze, kazališnih kostima i američke zabave.

    Na žalost. Nekad je to bila fina tradicija.

Komentari su onemogućeni.