Ljeto je vrijeme salata, a jedna od onih koja uvijek prolazi je caprese salata sa mozzarella sirom, paradajzom i svjezom bazilikom, jer na ljetnim vrucinama moze biti i sasvim dovoljan obrok, ali i lagano predjelo prije ljetne vecere.

Procitaj takodje Caprese salata na drugaciji nacin

Ovog ljeta se na trzistu pojavila svjeza mozzarella wrap i postala pravi hit. Radi se o rastanjenim plocama svjezeg mozzarella sira jednostavnog za pripremu raznih ljetnih finih obroka. Jednostavno i brzo za pripremu, dovoljno je samo da se izvadi iz vode u kojoj stoji kao uostalom i svaka svjeza mozzarella, na nju se poloze omiljeni sastojci, zavije u rolnu i izreze na kolutove.

Punjenje moze biti sve: od ovog jednostavnog sa paradajzom, maslinovim uljem, svjezom bazilikom i origanom, preko punjenja sa lososom,  do recimo punjenja sa narandzastom dinjom.

Pripremljenu mozzarella wrap drzati najmanje pola sata na sobnoj temperaturi prije serviranja, jer i mozzarella sir kao i paradajz ima potpuniji okus kada nije prehladna.

Ova tanka mozzarella moze biti podloga na koju se namaze salsa od paradajza, pa srolana izreze u kolutove i ispece na papiru za pecenje dok ne porumeni.