Jesen u mojoj basti

PicMonkey Collage

Iako je vec skoro kraj oktobra i sezona koristenja kucica za odmor je pri samom kraju, jos uvijek je prijatno boraviti u basti zbog ekstremno lijepog vremena za ovo doba godine. Cak su i nocne temperature ovih dana iznad prosjeka, odnosno najvise od kada postoje zabiljeske o mjerenju temperature.

Lijepo vrijeme uveliko pomaze da se basta obojena toplim jesenjim bojama pripremi za sljedecu sezonu, da se pripremi zemlja, posadi bijeli luk i salata, zasade nove sadnice voca i zimzeleni zbunici, pospreme saksije i zastite od smrzavanja, pokupi suvo lisce i grancice. Ono sto je neobicno je da jos uvijek ima jesenjih malina, a neke vrste cvijeca su ponovo pocele cvjetati.

IMG_0074

Osusen je i shallot luk za koji se kaze da je zbog dobrih hranljivih sastojaka super zvijezda medju lukovima, a zbog dobrog okusa je i jako omiljen u kulinarstvu.

IMG_0082

Kakvo je vrijeme ovih dana kod vas?

6 odgovora na “Jesen u mojoj basti”

  1. Zavidim na bojama jeseni u tvojoj basti…gore na sjevernoj polulopti jesen je mnogo ljepsa!

  2. I kod nas je iznad prosječno toplo,jučer je bio najtopliji dan sa 28C,zbilja koliko god su topli dani ali ipak vrijeme je podosta teško.Kako si i sama napisala dobro dođe za obaviti poslove vani dok ne stigne prava hladnoća.

Komentari su onemogućeni.