PicMonkey Collage

Ovih dana su danske trgovine, butici, izlozi i ulice poprimili topli jesenji ugodjaj u tipicnom skandinavskom stilu gdje se koriste prirodni materijali, jesenje voce i povrce i cvijece. Narocito je popularan ukrasni kupus u raznim bojama, ali i kukuruz i tikve u najrazlicitijim oblicima i najneobicnijim bojama. Ovaj period je obicno onaj dio godine kada se teska srca oprastamo sa ljetom i jos uvijek uzivamo u kasnim ljetnim i skrtim suncevim zrakama, ali kada se okrene po odjelu voca i povrca u svakoj trgovini, ocito je da je jesen tu, pa se i kuhinja tako polako mijenja i sve cesce prija toplina rerne i solja sa toplim cajem u rukama. Ili neki od ovih jesenjih recepata.

1. Pecene smokve sa muscovado secerom

PicMonkey Collage

2. Peceni hokkaido

3. Fantasticna supa od korjenastog povrca

PicMonkey Collage

IMAG0044

4. Lenja pita

5. Peceno jesenje povrce

6. Jesenji dorucak

5 odgovora na “Jesenji detalji”

  1. Trenutno ne mislim na jesen, na moru sam u Grčkoj i leškarim na plaži. Svratila sam da vidim tvoje divne slike i da te pozdravim… <3

  2. Baš je lepo. Ova lila boja daje posebnu notu svemu.

    Ja menjam dekoracije u kući svakog godišnjeg doba. Volim detalje. Nekima to deluje suludo u ovo vreme kad su svi okupirani drugim stvarima, ali ne ulažem mnogo novca u to, uglavnom pravim sama, a i lepo je kad posle napornog dana uđeš u kuću i okružen si sitnicama koje daju toplu i mirnu atmosferu.

Komentari su onemogućeni.