Jesen je vrijeme bundeva, a posljednjih godina ih je sve vise na trznicama i supermarketima u svim mogucim bojama, oblicima, velicinama, od onih za ukras do najukusnijih jestivih sorti. Trenutni hit je ova srebreno-plava Crown Prince bundeva dobitnik raznih medalja kao izrazito ukusna bundeva orasastog okusa namijenjena za pecenje ili supe. Bojom se razlikuje od ostalih, pa se upravo zbog neobicne boje cesto koristi i u jesenjim dekoracijama sa stilom u kojima je klasicna boja bundeve malo prejaka. I jos nesto cvijet ove bundeve ljeti obozavaju pcele.

Procitaj takodje Kako pomoci pcelama

2. Bijeli luk u kreativnom buketu

3. Ljubicasti krompir, dekorativan i zdrav

4. Jesenji detalj sa trznice

5. Kusmi je najpopularnija marka u svijetu cajeva koju vole svi poznavaoci i ljubitelji caja sirom svijeta, u svom izboru imaju sve sto se moze zamisliti od vrsta caja, mjesavina, mirisa i okusa, a tu su i prepoznatljiva pakovanja u sarenim limenkama.

Kusmi caj je nastao 1867. godine u Rusiji gdje je Pavel Michailovic Kousmichoff napravio prvu mjesavinu caja za ruskog cara, a iako firma Kusmi danas postoji u Parizu, u ponudi imaju razne mjesavine ruskih cajeva i mnoge ruske nazive.

 

Ugodan i lijep vikend svima!

4 odgovora na “Pet detalja: Crown Prince, ljubicasti krompir…”

  1. Jel ta srebrnasta moze da se jede. Ona po boji kore lici na na one nase velike sto se peku zimi u rerni

Komentari su onemogućeni.