Rubbish cafe London

Tone i tone plasticnog otpada svake godine zavrse u svjetskim morima, a ako ne prestanemo zagadjivati mora plastikom, jednom ce u njima biti vise plastike nego riba. Zato je problem zagadjivanja mora plastikom proglasen zajednickom brigom covjecanstva i za pohvalu je svaki pokusaj smanjenja plasticnog otpada.

Danasnja prica govori o jednom neobicnom mjestu koje je nedavno otvoreno u Covent Garden u Londonu, a gdje hranu koju narucis mozes platiti zapravo otpadom kao na primjer plasticnim bocama, praznim pakovanjima od mlijeka, plasticnim casama od kafe i slicno. Iako mozda zvuci nevjerovatno, tacno je, a radi se zapravo o projektu brenda Ecover poznatog po ekoloskim sredstvima za pranje.

Njihova vizija je da u skoroj buducnosti prave ambalazu od reciklirane plastike, a ovo je jedan od prvih koraka ka tome.

The Rubbish Cafe je mjesto prepuno raznoraznih kreativnih ideja kako smanjiti potrosnju plastike i kako praznu plasticnu ambalazu koristiti za druge namjene kao za sadjenje cvijeca i slicno, ali i mjesto gdje se mogu cuti cinjenice o problemu plasticnog otpada, ali i savjeti kako u svakodnevnom zivotu svi mi mozemo uticati na smanjivanje potrosnje plasticne ambalaze.

Jelovnik ovog kafea je takodje inspirisan smanjenjem bacanja hrane, tako da se koristi sve sto se moze iskoristiti od odredjene namirnice kao na primjer list od karfiola, a na jelovniku su zastupljena veganska i vegeterijanska jela.

 

3 odgovora na “Mjesto gdje mozeš platiti hranu plastičnim otpadom”

  1. Pod parolom “sve za vase zdravlje” svasta ulazi u nase navike, a onda posle par godina ili decenija, nesto suprotno se propagira da nam te stecene navike eliminise. Ko bi ga znao sta ce biti sledece

  2. Odlicna ideja ali tesko da bi kod nas mogla da se sprovede. Mene tako nervira kad odemo negdje u sumu da setamo i naidejmo na tonu raznog otpada od kojega je naravno plastika najgora jer se njsporije raspada.

Komentari su onemogućeni.