Na kraju ljeta

Lagano smo zakoracili u septembar i iako je jos uvijek na mnogim mjestima toplo, jesen se polako osjeti svuda oko nas, skolska godina je zapocela, nove tv- serije krenule, zivlje je na ulicama, trgovine se prazne stvarima sa ljetne rasprodaje, u izlozima jesenja garderoba, a casopisi prepuni savjeta o ovogodisnjim jesenjim trendovima.

Zimnice se prave, dozrelo slatko voce pretace se u mirisne dzemove i sokove, koji ce nas usred zime, na tren podsjetiti na ljepotu ljeta.

Volim ovo kasno ljeto prepuno mirisa dozrelog voca, posljednjih breskvi koje dolaze u trgovine, smokava slatkih kao med i  miris prezrelog paradajza, pa vocne likere, sokove i slatko od kupina. A vi?

Sa ovim slikama plodova iz baste mojih roditelja zelim vam ugodan i lijep vikend.

15 odgovora na “Na kraju ljeta”

 1. Za mene je ovaj dio godine nekako tuzan i podsjeca me na to da uskoro vise nece biti odlaska na more a ja bas volim da idem na more. Mi zivimo na 1h voznje do plaze i kad god ugrabimo skoknemo na more ali kako dani postaju sve hladniji i kraci a i cerkica je ove godine krenula u skolu sve manje idemo

 2. Meni je ovo baš nekako melankolični, sentimentalni dio godine.. fali mi sve povezano s ljeto, jesen ne volim, najrađe bih da odmah prijeđemo na zimu i onda proljeće 😀 Jedino me zabavljaju pripreme pekmeza i sokova i likera i svih tih slatkih sitnica zbog kojih vrijedi prolaziti i kroz jesen 🙂

 3. Ni meni se jesen ne svidja zato sto me nekako uvijek rastuzi….
  ali na stranu to, ako samo razmisljamo o jeseni ona je zaista prelijepa sa svim tim njenim mirisima, bojama koje se prelijevaju, poslijednjim trzajima toplih dana. Posebno ovdje kod nas na sjeveru, prava jesen ponekad traje veoma kratko, ponekad ne stignemo ni da uzivamo u njoj…

  Hvala ti Goco na ovim prelijepim slikama, kao da si zavirila u bastu moje mame ( dok je bila ziva 🙁 ….)…
  Ovo su slike iz mog djetinjstva, nikad ne blijede..!

 4. Moram priznati da uopće ne volim ljeto,ova rana jesen mi je baš po mome,još ima ugodnih toplih dana,bogatstvo je voća i povrća,stvarno milina.Slike su ti prelijepe,baš si krasno sve prezentirala,ovo je najljepše sve iz roditeljskog vrta:)

 5. Ovo je moje najdraže vrijeme u godini i uživam u svakom novom danu, zrakama sunca i prije svega divnim plodovima kojih su sada pune tržnice. Jako lijepo je i u bašti tvojih roditelja.

Komentari su onemogućeni.