London je prepun zelenih oaza, raskosnih parkova, malih farmi, vrtova i mjesta za predah od uzurbanog velegradskog zivota i gradske vreve. Na jednom takvom mjestu Hackney City Farm smo bili ranije na sta se mozete podsjetiti ovdje.

Danas cemo zaviriti u jedinstveni vrt Nomadic Community Gardens, relativno nepoznatu londonsku atrakciju. Nomadic Community Gardens nastao je kao socijalni eksperiment, a ubrzo prerastao u mjesto koje posljednjih godina sa svojim sprejevima posjecuju napoznatiji svjetski street art umjetnici.

Po mnogima ovo mjesto podsjeca na mini Kristijaniju u Kopenhagenu s tim sto se ovdje ne tolerisu ni alkohol ni narkotici. Vrt je smjesten u sporednoj ulici oko Brick Lane, a pazi ga okolno stanovnistvo.

Grafiti, skulpture, mala mjesta za sjedenje i druzenje izgradjena od starih predmeta i materijala, mjesta za citanje, za igranje, sviranje, biljke u saksijama i mnostvo kreativitetana svakom koraku cini ovaj vrt svakim danom sve zivopisnijim i omiljenijim mjestom kako za turiste tako i za lokalno stanovnistvo.