DSC_1379

Nekoliko dana uzastupno je temperatura u vecem dijelu Danske oko 20 stepeni sto su za ove krajeve gotovo ljetne temperature i izgleda da je ljeto konacno blizo. Za nekoliko sedmica je i kraj skolske godine i Danci ce uveliko krenuti na godisnje odmore koje vecina njih koristi u julu mjesecu. Zbog cestog nestabilnog ljetnog vremena veliki broj Danaca putuje u toplije krajeve, a statisticki gledano najvise njih se odlucuje za odmor u Spaniji i Italiji, zemljama provjerene turisticke tradicije koja zadovoljava kriterije danskih turista.

Za kraj ove sedmice evo nekoliko ljetnih detalja, a prvi je duvac stakla i radovi iz njegove male radionice.

DSC_1375

DSC_1532

2. Nedavno sam  u basti pravila dorucak za moje danske prijateljice, a dio dorucka bio je jogurt sa borovnicama, orasima, chia sjemenkama i zobenim pahuljicama. Ne bacam teglice, nego vecinu ostavljam, jer mogu posluziti za mnogo toga, kao na primjer za serviranje, a iako razlicite mogu biti sarmantan detalj na stolu.

PROCITAJ TAKODJE Vocni jogurt

DSC_1380

3. Ovaj neobicno lijepi cvijet je nedavno procvjetao u Sarinoj divnoj basti prepunoj detalja koju mozete pogledati ovdje.

DSC_1403

4. Simpaticne visece saksije za balkone u veselim ljetnim bojama su prakticne za recimo zacinsko bilje, jer imaju dio obojen blackboard bojom na kojoj kredom mozemo napisati ime biljke ili slicno.

PROCITAJ TAKODJE Table za pisanje

DSC_2621

5. Ljetna salata u mojoj basti sastojala se od: crvenog spicastog mladog kupusa, romaine salate, paradajza, krastavca, rotkvica, maslina, feta sira i zacina.

PROCITAJ TAKODJE Mijesana ljetna salata

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

2 odgovora na “Pet detalja”

  1. Kod nas je danas 34 C ali to jos nisu ljetnje temperature tek kad predje 36 racunamo da je vruce :-). Skolska godina je gotova i vec za vikend se moze desiti da skoknemo do mora.

Komentari su onemogućeni.