Za ovaj skandinavski trend nije potrebno nista drugo osim patika, vrecice koja se nosi u rukama dok se trci ili ide u svakodnevnu setnju i eventualno par rukavica. Ako se naidje na stvari bacene u prirodu, prazne kutije cigareta, prazne limenke i omoti od cokolada pokupe se i odnesu do prve korpe za smece. Trend je poceo u Svedskoj i poznat je pod popularnim nazivom plogging, a fotografije trkaca sa vrecicama u rukama su se prosirile po cijelom svijetu.

Ime plogging dolazi od rijeci plocka upp {svedski pokupiti} i jogging.

Mnogi ljudi sirom svijeta prihvatili su ovaj trend, a fotografije nakupljenog smeca vrijedno se dijele na Instagram profilima gdje se po misljenju mnogih trend savrseno uklapa, jer pokazuje sliku politicki korektnog zivota pojedinca koji voli zivot na otvorenom, aktivan je, zivi zdravo, pazi na prirodu i slicno.

U Danskoj postoji slican nacin prikupljanja smeca, a neki gradovi imaju cak i klubove koji trce u grupama i sakupljaju smece. Rekreacija, setnja ili trcanje u prirodi dobro je za svakog pojedinca, cista priroda za sve nas zajedno.

Photo credit 1

Jedan komentar na “Plogging, novo ime za jogging”

  1. Super je ideja o trckaranju. Lepo sto si nas podsetila Gogo. Ja sam se ranije zamarala kad sam upraznjavala naizmenicbo trcanje i hodanje. Nisam mogla nakon toga spavati normalno sto me cudilo. Medjutim imala sam hipotireozu a da nisam znala. Nazalost, sad pijem lekove a po savetu doktora hodam i trckaami naizmenicno i mnogo se bolje osecam. Tempo biram da ne preteram ali se ipak malo oznojim.

Komentari su onemogućeni.