3049772-slide-s-3-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

Svi mi imamo neko misljenje o kavi, da li je volimo ili ne volimo, koju najvise volimo, kakvu, kada, sa mlijekom ili bez, sa secerom ili bez, ekolosku, bez kofeina, kupujemo li je mljevenu ili u zrnu ili przimo sami, pijemo li je u drustvu ili sami, iz male ili velike solje ili uvijek iz iste, koliko puta je pijemo na dan, pijemo li je previse i tako redom.

cupsKazu da za pravu solju kave mora postojati harmonija izmedju kvaliteta zrna kave, vode, ali i vrste mlijeka koja se dodaje u kavu. Mjesta koja serviraju poznato dobru kavu brizljivo biraju mlijeko koje ne smije oduzimati od okusa kave i najbolja je kombinacija kave i mlijeka u kojoj ne osjecate okus mlijeka. Pjena sa mlijeka je potrebna i za tzv. latte art koju volimo i uvijek nam izmami osmijeh kada pred nas serviraju neku lijepu kreaciju kao srce, list, ili cvijet. Potrebno je dosta vjezbe i strpljenja da bi sve to na pjeni izvelo ili napisalo malom pisaljkom sa tecnom cokoladom, a u nekim kafeima je to prava umjetnost i za takvu solju se mora izdvojiti vise nego obicno.

PicMonkey Collage

Novost vezana za kavu i latte art je Ripple Maker koji lici na obicnu masinu za kavu, ali moze nesto sasvim novo osim da skuha omiljeni crni napitak. O cemu se zapravo radi? Ripple Maker printer moze ukrasiti pjenu u sve sto zelimo: sliku, crtez, logo, natpis, citat i tako dalje, a upravlja se pametnim telefonom ili kompjuterom. Ripple Maker app sadrzi cijelu biblioteku motiva, ali i vlastite fotografije se takodje mogu koristiti.

Za ovaj novitet je u septembru kada se pojavi potrebno izdvojiti 1000 americkih dolara, a jedan od prvih kupaca je Lufthansa koja ce svojim putnicima u prvoj klasi servirati kavu sa vlastitim znakom.

3049772-slide-s-1-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

3049772-slide-s-8-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

3049772-slide-s-5-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

3049772-slide-s-4-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

ripple-kaffe-2

3049772-slide-s-7-a-coffee-machine-that-can-take-any-image

Volite li latte art?

Photo credit 1

Jedan komentar na “Printer za caffe latte”

Komentari su onemogućeni.