Sezona sparoga

_DSC0728

Sezona sparoga u trgovinama je vec zapocela i to su uglavnom sparoge iz juznih zemalja, dok se danske sparoge ocekuju nesto kasnije i to sa nestrpljenjem, jer Danci jednostavno vole sparoge, bilo bijele ili zelene.

Sparoge su nesto od najboljih vrsta povrca koje mozemo jesti u proljece, sadrze vitamine i dobre su za probavu. Ne treba ih kuhati previse,  narocito zelene, dovoljno je prelomiti ih i od mjesta na kojem se same prelome tanji dio obariti minut do dva. Ja ih jednostavno onda prevrnem jedan minut na malo maslinovog ulja, posolim i pobiberim i to je sve.

Ranije sam ih pripremala i na drugi nacin o cemu se mozemo podsjetiti ovdje.

_DSC0726

Volite li sparoge i je li sezona krenula i kod vas?

Zelim vam lijep i ugodan vikend!

4 odgovora na “Sezona sparoga”

  1. Sparoge nikad nisam probala. Kod nas ih ima ali su bas skupe pa mi je zao da dam toliko para za njih. Kg sparoga kosta 13 eura a za te pare mogu da kupim na pr 2.5 kg mlade jagnjetine . Molim te napisi koliko je kg sparoga kod vas.

    1. Irenalana, kilogram sparoga 13€ ne kosta urnebesno mnogo, ali nije ni malo. No, ne vidim razloga da se kupuje kg sparoga. Sto bi sa tolikim sparogama. Ja ih npr kad radim omlet ujutro stavim dvije-tri isjeckane u komadice, zajedno s komadicima paradjza na maslinovo ulje jedan minut, a onda preko dodam umucena jaja i bijeli kozji feta sir. To je njami.

      Ako radim ribu, onda osim sparoga (6-7 po osobi) serviram mladi kuhani krumpir. Ne znam da sam igdje u restoranu, u gostima, ili doma vidjela vise od toga po jednoj porciji.

      Tako da, slobodno uzmi 200 g npr i uzivaj!

  2. Šparuge jedem isključivo divlje i sama ih berem. Nisam nikad išla za tim kolika im je cijena, ali znam da su bezobrazno skupe. S druge strane, kad se pogleda koliki trud treba uložiti u branje, onda je to i logično. Kod nas je još uvijek hladno tako da će ove godine sezona malo kasniti 🙁

Komentari su onemogućeni.