1bfdebfe2e8a4f0e8f9c96ec3ed4dbd8

Danci imaju minimalistican stil namjestanja stanova i kuca, kombinuju staro i novo, zidovi su najcesce obojeni u bijelo, nema zavjesa, a stari drveni podovi su istaknuti, a ne sakriveni i pravi su ukras svakog stana posebno ako su redovno njegovani. Rijetko se pokrivaju, a ako je to slucaj, onda su to mali komadi prostirki ili tepiha. Posebnu draz i toplinu ovom minimalisticnom skandinavskom stilu daju rucno radjeni tepisi sa etnickim sarama ili ponjave sto stvara kontrast i razbija monotoniju cesto crno bijelih ili sasvim svijetlih kombinacija u stanovima koje znaju biti i hladne.

U posljednje vrijeme tepisi su pravi trend, ali ne na podu gdje smo ih navikli vidjati, nego na zidu. Novi dizajnerski komadi tepiha, prostirki i tapiserija krase zidove stanova, ali i komadi starih rucno radjenih tepiha ili prostirki su na cijeni i prava su umjetnost na zidovima gdje su i zasluzili da budu umjesto u podrumima ili prasnjavim tavanima. Uvijek je lijepo kada ljudi zele da sacuvaju od zaborava komade rucnih radova u koje je neko ulozio dosta vjestine, vremena i truda. Mislite li i vi tako?

151d85acf544140eea90d997bfb87116

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage

Photo kredit: 1, 4, 2, 3

Jedan komentar na “Tepih na zid umjesto na pod”

  1. Interesantno izgleda, podseća na raniji običaj stavljanja ćilima na zidove u kućama na Balkanu ♥ Da ne pričam o tapiserijama koje su u Evropi vekovima korišćene kao ukras na zidovima..

Komentari su onemogućeni.