Plivanje kao sirena je trend koji se u posljednjih godinu dana prosirio svijetom pocevsi na Filipinima, odakle je prvo stigao u Njemacku gdje se danas nalazi vise od 30 mjesta gdje se ucenje moze nauciti. U Danskoj je trend relativno nov, ali ekspreti za predvidjanje buducnosti su sigurni da ce ovaj vid rekreacije biti jos popularniji i privuci sve vise pristalica.

Plivanje kao sirena je popularno kako kod odraslih tako i kod djece, narocito djevojcica. Neki ovo popularno plivanje koriste kao vid rekreacije, dok su drugi samo mastoviti i privlaci ih sve to tajanstveno, lijepo i zenstveno sto se veze za morske sirene.

“Peraje” koje se koriste za plivanje su od materijala koji se koristi za sivanje fitness odjece, a krojeno je tako da ima mjesta za obe noge sto kod nekih ljudi moze izazvati blagu paniku prilikom ulaska u vodu.

Tehnika ove vrste plivanja zahtijeva koristenje cijelog tijela, plivanje na ovaj nacin je zanimljivo, ali i zahtijevno, a kao i drugi sportovi u vodi  ni kod ovog nema velikog rizika od povreda.

Vec uvjezbane “sirene” smatraju da je plivanje na ovaj nacin umjestu medju plocicama zatvorenih bazena daleko zabavnije u moru “pravom okruzenju” i “stvarnom svijetu” sirena.

Credit 1

Credit 2