U meksickom restoranu

DSCN7778

Meksicki restorani i uopste pravljenje meksicke hrane je u Danskoj dosta popularno, sve je vise uvoznika meksickih proizvoda, koji se mogu kupiti i u najmanjim radnjama.  Naravno hrana u mnogim tzv. meksickim restoranima je samo inspirisana meksickom kuhinjom, jer se dosta koriste gotovi produkti i dodaju prilozi kao na primjer riza tamo gdje se inace ne bi dodavala u Meksiku.

Meni se meksicka kuhinja jako dopada, jer je puna povrca, sarena i pikantna, puna cilija, limete, korijandera, origana i bijelog luka, laka je i jednostavna za pripremu, zasnovana je na kukuruzu, grahu, siru, avokadu, patlidzanu, tikvicama, paradajzu i mesu, a veoma se lako moze pretvoriti i u vegeterijanski obrok.

O meksickoj kuhinji sam cula dosta od skolske kolegice Marie, Meksikanke sa kojom sam nekada ucila danski jezik, a recept njene mame za guacamole cuvam i danas.

DSCN7771

Meksicka kuhinjska inspiracija

1} Meksicka hrana – brz i zdrav rucak

2} Tortilla sa kozjim sirem i medom

3} Njegovo Velicanstvo Avokado – recept za guacamole

DSCN7781

DSCN7785

DSCN7780

Slike su iz jednog meksickog restorana u Kopenhagenu.

Volite li meksicku kuhinju?

6 odgovora na “U meksickom restoranu”

  1. Obozavam Meksicku hranu. Jednostavna za napraviti, a ukusna.Posebno volim avocado i cini mi se da bih svaki dan mogla jesti guacamole…

    Imala sam prilike posjetiti vise puta Meksiko, naravno to je onaj turisticki dio., …ali sam isto tako jednom posjetila i tipicno meksicko selo i imala priliku da pogledam kako oni zive i na koji jednostavan nacin prave kukuruzne tortilas……

    Naravno uz tu njihovu hranu obavezno se poveze i stimung koji pruza Mariachi muzika, tequila…!
    🙂

  2. bas bas volim meksicku kuhinju! mada nekad znaju pretjerati sa sirom kojeg nisam neki ljubitelj.. ali u globalu mi se svidja njihova kuhinja.. a gvakamole obozava.. avokado mi je jedna od omiljenih namirnca iako ga nesto nisam gotivila kad sam tek dosla u ameriku..

  3. Mmmmm, finooo, volim meksičku kuhinju, glazbu i atmosferu mex.restorana. Imala sam priliku upoznati mex.restorane i njihovu kuhinju ih prije nego što su došli kod nas i baš mi je bilo drago kada su se i ovdje počeli otvarati. Lijepe su slike iz ovog restorana kojega si ti posjetila !

Komentari su onemogućeni.