Svi vi koji redovno citate blog se sigurno sjecate price o jednoj vazni zbog koje su Danci bili tako razocarani. Nesto slicno desava se i ovih dana. Ovoga puta je rijec o malom Ikeinom ormaru.

Procitaj takodje Sta je mučilo Dance jednog običnog ponedjeljka

Naziv mu je Stockholm 2017, popularno ime mu je “blogerski ormar”, pojavio se 2017. godine u sada vec cuvenoj istoimenoj kolekciji, a vec sljedece godine mu je porasla popularnost, jer je odjednom bio na svim blogovima, casopisima o uredjenju stana i Instagram profilima.

Mali harmonicni ormar od ratana koji odgovara svim danasnjim trendovima jednostavnog dizajna i sa vratima u francuskom stilu jedno vrijeme je bio cesto i rasprodan, pa bi se pojavljivao ponovo na radost svih koji su njime ukrasavali svoje domove i objave na socijalnim medijima. Posljednjih mjeseci je bio sasvim rasprodan da bi na kraju Ikea objavila da se ormar nece vise prodavati.

Nakon tri godine popularnosti, Ikea je odlucila da ormar vise ne prodaje. Cini se da je interes postao jos veci, jer su ljudi nakon ove vijesti pisali u Ikeu i trazili vise informacija da li ce se ormar ponovo prodavati, mogu li se kupiti ormari koji su bili izlozeni u trgovinama i slicno. Pocela je i potraznja za ormarom na stranama koje prodaju polovni namjestaj.

Zasto je Ikea prestala proizvodnju popularnog ormara koji je inspirisao mnoge proizvodjace namjestaja da prave slicne ormare?

Ocito je izmedju ostalog da Ikea misli kako prodaja ovog blogerskog ormara nece trajati vjecno i da treba ustupiti paznju i ostalim proizvodima iste namjene, ali jedan od razloga je i to da je potraznja za ovim ormarom u Evropi tolika da je da je isporucivaci za Ikeu nisu mogli pratiti.

U Ikei kazu da nije iskljuceno da se ormar ponovo jednom pojavi u trgovinama.

Zadnji ormar prodan je krajem maja.

Photo Credit 1, 2, 3