PicMonkey Collage

Prije petnaestak godina jedna engleska prodavacica sira je za svoju svadbu pozeljela nesvakidasnju svadbenu tortu i kreirala tortu koja je sve samo ne tradicionalna, pretpostavljate, kreirala je tortu od sira. Prica o ovoj torti se brzo prosirila, a nakon godinu dana je radnja The Fine Cheese Co. u kojoj je radila pocela prodaju neobicnih svadbenih torti preko interneta i dospjela u cuveni magazin o vjencanjima Brides.

Ubrzo su torte od sira postale trend, mnoge trgovine sira su prisvojile ideju, a mastovite torte su sve cesce krasile stolove na recepcijama, svadbama, proslavama rodjendana i slicno. Za izradu ovakvih torti pored mastovitosti potrebna je vjestina. Svi oni kojima se ideja cina zanimljivom mogu se prije nego se odluce slagati tortu od pravog sira vjezbati na The Cake Builder  gdje se jednostavno moze igrati gradeci torte prema vlastitoj zelji.

Torte od sira su bogato dekorisane vocem, raznim cvijecem i drugim ukrasima prema prigodi u kojoj se serviraju ili zelji onih koji ih narucuju. Za danas sam izabrala neke od meni fantasticnih kreacija sa internet stranice jedne od najpoznatijih engleskih prodavnica sira The Fine Cheese Co.

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage

Photo kredit  The Fine Cheese Co.