photo_2016-02-27_11-22-19

Jedan od mojih omiljenih filmova je stariji film You've Got Mail sa Meg Ryan i Tom Hanks u glavnim ulogama, sarmantna i topla romanticna prica o dvoje ljudi koje se srecu na internetu i svakodnevno dopisuju pod nadimcima ne znajuci da su istovremeno duboko upleteni u zivot jedno drugog. Zbog toga sto on otvara ogromnu trgovinu knjiga u kojoj se pored knjiga prodaje i mnogo drugih stvari {u stilu Barnes & Noble trgovina } maloj knjizari Shop Around The Corner koju je ona naslijedila od majke prijeti zatvaranje. Svi koji su gledali film sjetice se ambijenta male knjizare u kojoj rade s dusom istinski zaljubljenici u knjigu i u kojoj se odrzavaju okupljanja i citanje djecijih knjiga. Na taj film podsjetile su me ove fotografije koje mi je nedavno poslala kcerka iz New York-a.

Jedna dobra ideja kako da se privuce paznja kupaca, ali mozda i zagolica radoznalost nekog novog citaoca i gdje kupujete knjigu kojoj ne znate naslov niti pisca, jedino zanr i jos ponesto. Nesto kao blind date s knjigom.

Sta trenutno citate i sta najvise volite citati?

photo_2016-02-27_11-22-27

Jedan komentar na “Blind date s knjigom”

  1. Po preporuci sam pocela da citam knjigu Dani u povesti tisine i nesto se prilicno zaglavila. Dosta je spor, a ja ovih meseci umorna, pa ne procitam vise od stranice pred spavanje. Odavno nisam procitala roman koji bi me celu noc drzao budnom!

Komentari su onemogućeni.