Hotel Chocolat

U Danskoj kao i u mnogim drugim zemljama cesto se poklanja cokolada ili bombonjera kad se ide u goste. Vecina ljudi voli cokoladu, a tamne cokolade kojim zovemo sve koje sadrze preko 70 % kakao sadrzaja se u malim kolicinama preporucuju u ishrani. Veliki je broj danskih proizvodjaca cokolade koji rade iskljucivo sa najkvalitetnijim sirovinama. Cokolade su cesto u kombinaciji sa marcipanom, a zadnjih godina narocito su popularne cokolade sa slatkim korjenom i cilijem.

Pored svih danskih proizvodjaca cokolade, prije par sedmica se u Kopenhagen uselio i Hotel Chocolat, omiljeni engleski proizvodjac cokolade. Hotel Chocolat je poznat po tome jer ima vlastitu kakao plantazu na ostrvu Sveta Lucija na Karibima. Glavna ideja je autenticnost, originalnost i etika, a trenutno postoji oko 80 ovakvih radnji.

Kopenhagen koji vazi za gastronomski grad nije zato slucajno izabran da ugosti ovakvu cokoladu.

U sarmantnoj radnji moze se uzivati kava ili neki cokoladni napitak i u otvorenoj kuhinji gledati kako nastaje cokolada i uzivati u neobicno lijepom ambijentu.

Volite li cokoladu?

Uz ovu malu pricu o cokoladi zelim vam ugodan i lijep vikend.

10 odgovora na “Hotel Chocolat”

  1. Cokoladu volim, ali sam izbirljiva…
    U zadnje vrijeme uglavnom kupujemo i zasladimo se uz poslijepodnevni esspreso ili kapucino sa kojom kockicom crne cokolade sa morskom soli….izvanredna je.
    Goco, kao i uvijek slike su super! I ja volim da svratim u te specijalizovane prodavnice kvalitetnih cokolada….ovdje kod mene ih ima nekoliko….
    Lijep i ugodan vikend ti zelim! 🙂

  2. S'obzirom da sam i ja veliki ljubitelj cokolada, ne bi mi smetalo da se preselim u Dansku:) Pozdrav!

  3. Gledala sam na tv ovo o čemu sada pišeš i oduševila se. Volim kad vidim pune police proizvoda koji su isti a tako različiti. I sviđa mi se ideja o poklanjanju čokolade, čak sam razmišljala o nekom takvom poslu.

Komentari su onemogućeni.