Jutarnja vitaminska bomba

Januar cesto zovu mjesec zdravlja. Trgovine su potisnule slatkise, a u prvi plan izlozile voce i povrce, fitness centri postavili svoje reklame u najudarnije termine u tv- programima. U januaru ili bar prvim danima vecina nas pokusava da jede zdravije ili uopsteno zdravije zivi. Nasi frizideri su se oslobodili masne bozicne i novogodisnje hrane, tako da je idealna prilika da ih napunimo limunom, narandzama, jabukama…

Kazu da je dorucak najvazniji obrok dana i da ga nikako ne smijemo zaboravljati niti zanemarivati. Ja svoj dorucak jedem tek na prvoj jutarnjoj pauzi kad  stignem na posao, ali volim svoj dan zapoceti soljom kave i casom dobrog djusa.

Obicno je to jedna narandza kojoj dodam polovinu crvenog grejpa i limetu. Volim dodati i mrvice izribanog djumbira. Prava vitaminska bomba. Nedavno sam cula da u jutarnji djus mozete dodati kasiku ili dvije tecnog meda. Djus ce biti jos zdraviji, med ce sacuvati sva svoja svojstva, jer ga ne zagrijavate kao u caju, a vas djus ce biti jos pitkiji, pogotovo, ako ne volite ljuto. Probajte, necete pogrijesiti.

3 odgovora na “Jutarnja vitaminska bomba”

Komentari su onemogućeni.