Posuda za pranje salate

tokig-salatslynge__0095891_PE235176_S4

Jedno od pomagala koje u zadnje vrijeme dosta koristim i koje mogu nazvati proljetnim favoritom u kuhinji je Ikea-posuda za pranje zelene salate. Iako ce mnogi pomisliti jos jedna nepotrebna kuhinjska spravica iz TV-shop-a, zapravo je jako prakticna, iako zauzima prilicno mjesta u kuhinjskim ormarima. Sluzi ujedno i kao zdjela za pranje salate, a oprana salata se ocijedi od vode centrifugom.

Zelena salata koja je nakon pranja dobro ocijedjena od vode je ukusnija, hrskavija i duze ostaje svjeza. Ako su listovi salate dosta vlazni, ta voda ce razrijediti dressing kojom je zalijevate. Oprana salata, pogotovo ona debljih listova nakon cijedjena u ovoj posudi moze stajati zatvorena u frizideru i par dana, sto je prakticna ideja za sve koji pripremaju uzinu za skolu ili posao, jer ce im oprana salata uvijek biti pri ruci.

Mali savjet: Ako trebate usitniti zelenu salatu, bolje je iskidati je rukama, a ne koristiti noz, a iako ce uzeti vise vremena, salata ce sacuvati lijepu zelenu boju i duze izgledati svjeza nakon serviranja.

salater-main

Koristite li zdjele za pranje i cijedjenje salate?

Photo kredit 1, 2

11 odgovora na “Posuda za pranje salate”

 1. Probala sam ih nekoliko razlicitih i najvise volim i trenutno koristim onu od OXO. Ne bih mogla bez te sprave. Tocno je da zauzima malo vise mjesta, ali ja zato u nju stavim neke druge stvari, pa nadoknadim izgubljeni prostor 🙂 Prednost OXO posude za cijedjenje salate je ta sto je oblikom lijepa, pa se u njoj direktno moze servirati salata, sto cesto i radim.

  Inace, ja takodjer kidam salatu rukama uvijek.

   1. Meni je na prvoj pukla ta rucka kojom se centrifugira salata. Druga je bila isto super, ali sam je poklonila prijateljici. I sad imam ovu trecu od OXO. Nisam znala da je bila u testu i da je odnijela pohvale. Ovu drugu sam kupila za 20€ u Berlinu i bila je odlicna. Ako ne i bolja od ove od OXO. Samo je bila ogromna, bas je zauzimala puno mjesta :)’

 2. Imam tu posudu vec dosta dugo, ali kao i vecina stvari ne koristi se puno, ali je super stvar i volim kad u njoj operem i posusim salatu. Moja staklena posuda je lijepog oblika( nisam sigurna koja je marka); pa je koristim kao posudu za sluzenje salate.
  Jedino, cesto se puta i ne sjetim da je izvadim jer mi nije na dohvat ruke, a cesto i ne perem vecu kolicinu salate pa sve mislim nema potrebe da je vadim….i tako polako pada u zaborav!

  Ali slazem se ko ima naviku da je cesto koristi super je!

Komentari su onemogućeni.