Razgledaj grad trceci

PicMonkey Collage

Danska je turisticka zemlja koju mnogi zele posjetiti, ali se isto tako i oni koji previse ocekuju ponekad razocaraju onim sto vide. Svi oni koji glavni grad Kopenhagen zele vidjeti iz neke druge perspektive mogu na odmor ponijeti patike za trcanje i prijaviti se na 8 kilometara dugo razgledanje grada trceci. Na ovu ideju dosla je Lena Andersson trceci svoju redovnu jutarnju rutu na odmoru u Becu. Tako je zapocela vlastiti posao Running Copenhagen tako sto trci sa turistima od jedne do druge atrakcije zastajuci pored atrakcija da bi fotografirala turiste, jer pretpostavlja da bi zeljeli imati slike. Zadrzavanja su savim kratka da se trkaci ne ohlade.

Pored redovnog plana trcanja dva puta sedmicno Running Copenhagen organizuje i Business Tour za poslovne ljude koji ne uspiju vidjeti grad i razne druge specijalne rute u povodu raznih festivala i dogadjanja u gradu.

Ideja je da turisti dozive grad iz jednog drugog ugla dok se ujedno i rekreiraju i osjete svakodnevnicu ljudi koji zive u njemu, a ujedno vide vecinu toga sto turisti vole vidjeti kao izmedju ostalog Mala Sirena, Kristijanija i drugo.

U mnogim gradovima svijeta se mogu trcati sightseeing rute, a u Evropi se moze trcati u Londonu, Pragu, Amsterdamu, Berlinu, Sofiji i Lisabonu.

3 odgovora na “Razgledaj grad trceci”

  1. Interesantno je i ovo cuti mada ja nisam od onih koji ujutro trce tj trcim ja ali po kuci da spremim svima uzinu, popeglam ono sto cemo obuci taj dan , probudim, popakujem i spremim na kraju i sebe pa onda trk na posao doduse kolima 🙂

Komentari su onemogućeni.