Rucak u starom tramvaju

U samom centru Kopenhagena nalazi se mali burger restoran Sporvejen, koji nikoga nece ostaviti ravnodusnim. Originalna ideja za uredjenje malog uskog lokala mami svakodnevno mnoge goste, a dobra atmosfera cini da se mnogi gosti vracaju ponovo.

1863. godine krenuo je prvi tramvaj u Kopenhagenu, a 16. oktobra 1965. posljednji put je vozio tramvaj na liniji 14. Restoran cuva uspomenu na to vrijeme. Svi detalji i ukrasi su autenticni, tako da je stvarno jedinstven dozivljaj boraviti unutra.

Sve u ovom malom restoranu je toliko autenticno da se stvarno osjecate kao da ste u tramvaju u nekom starom vremenu. Hrana koju posluzuju je sasvim jednostavna, nesto tako jednostavno kao omlet ili hamburger sa salatom kecapom  krompiricima, a cijene prate skromni jelovnik.

U toku ljeta mali restoran se prosiri u ljetnu bastu na sarmantnom trgu Gråbrødretorv, prepunom malih radnji i kafea.

Obozavam ovakva mala mjesta, koja imaju pricu iza sebe i koja opstaju godinama, ne odstupajuci od svoje glavne ideje.

16 odgovora na “Rucak u starom tramvaju”

  1. Kod nas tu blizu Sava Centra već preko 20 godina postoji voz, vagoni čija je unutrašnjost preuređena u restorančić. Bila sam davno ali je sve autentično. Ima i jedan vozić na Gardošu koji je restoran, i to mi je zaista super.

  2. Jako divna ideja,stari tramvaj je genijalno mjesto za ugodnu klopu,baš bih voljela posjetiti ga..inače mi imamo gradski tramvaj u Osijeku koji godinama funkcionira:)

Komentari su onemogućeni.