Sapun

Pomislimo samo koliko se novca daje na skupe kozmeticke produkte za koje se nazalost ne moze uvijek reci da su dobri za nasu kozu dok se negdje u srcu Afrike prave dragocjeni sapuni od najfinijih prirodnih namirnica kao sto su shea maslac, kokosovo ulje, ulje palminih sjemenki i przeno sjeme kakaovca. Radi se o crnom africkom sapunu koji prave zene u svojim dvoristima i koriste za sve od kupanja, njege koze i kose, za probleme sa kozom i ciscenje koze. Posto se ovaj sapun pravi od iskljucivo prirodnih namirnica, potrebno je drzati ga na suhom mjestu, a preporucuje se da se izlomi u komadice, pa za svaku upotrebu koristi samo komadic, te se tako sapun bolje ocuva. Za jedno kupanje dovoljan je sasvim mali komad sapuna.

 Nakon ovog sapuna koza ostaje glatka i mekana, jer ne isusuje kozu, a iako na prvi pogled sapun izgleda grubo, u dodiru sa toplom vodom omeksa i pjeni. I mirise na prirodu.

Prirodni-sapun

PROCITAJ TAKODJE Sapunoljupci

Zdravi -sapun

3 odgovora na “Africki crni sapun”

  1. Cini se da sve vise imamo potrebu da se vratimo prirodnome – dosta vise kemikalija! Sjecam se da je moja mama pricala kako je njena mama pravila sapun (pepeo i mast neke zivotinje se kuha, zatim se povrsina skine , ohladi i isjece na komade)

Komentari su onemogućeni.