Film koji svakako treba pogledati – The Lunchbox

00004005700

U Indiji postoji nacin dostavljanja gotovog rucka za zaposlenike u kancelarijama koji bez ikakve velike tehnologije funkcionise odlicno i nazivaju ga jednim od najefikasnijih nacina dostave gotove hrane na svijetu. Tako se obicno na biciklima transportuje gotova hrana u specijalnim posudicama u kancelarije bilo da dolazi iz kuca zaposlenih ili je narucena iz malih restorana. Nevjerovatno, ali stize na sto onoga kome je namijenjena.

Film The Lunchbox je prica o tom sistemu dostavljanja hrane i toplo vam preporucujem da ga pogledate. Toplo ispricana prica o mladoj usamljenoj domacici koja kuha svom muzu s ljubavlju, nadajuci se da ce svojim kulinarskim umijecem i neodoljivim spojem zacina doci do njegovog srca, ali kutijice sa hranom greskom u dostavljanju inace perfektnog sistema dospijevaju na sto usamljenog kancelarijskog radnika pred penzijom. Kada zena shvati da je njen muz nije dobijao njenu hranu nego hranu nekog drugog, odluci da ne ispravlja gresku u dostavljanju nego da u kutijicama posalje i malu poruku tajanstvenom primaocu. Putem ceduljica na dnu kutijice sa hranom glavni junaci izmjenjuju najdublje misli i topla osjecanja. Tako pocinje romanticna prica koja dopire do srca i koju vrijedi pogledati.

“Ponekad pogresan voz odveze na pravu stanicu”, kaze se u filmu koji se dopao publici sirom svijeta, filmu punom malih slucajnosti koje ce imati veliko znacenje i dovesti do preokreta i donosenja vaznih odluka u zivotima glavnih likova.

Ovaj na prvom mjestu sjajan film pored price i glumaca odusevljava i inspirise i momentima o indijskoj kuhinji, pa je velika vjerovatnoca da se i izgladni gledajuci ga.

PROCITAJ TAKODJE Chapati – tanki kruh

PROCITAJ TAKODJE Kutijice sa uzinom

4 odgovora na “Film koji svakako treba pogledati – The Lunchbox”

  1. Upravo sam se spremala da ti danas pisem o ovom filmu, posto sam ga vidjela ovog vikenda…. veoma lijep film I ja ga svakako preporucujem…

Komentari su onemogućeni.