Goji bobice

Goji-bobice se koriste vise od 5000 godina u tradicionalnoj kineskoj medicini, sadrze vise C-vitamina nego narandza i vise karotena nego mrkva.

Posljednjih godina narandzasto-crvene bobice postale su jako popularne, ubrajaju se u superfood namirnice, a koriste se u pecivima, u jogurtu, u kasama, u salatama, kao dodatak za smoothie i musli ili jednostavno jedu kao zdrave grickalice. 

U trgovinama se prodaju u susenom obliku ili obavijene tamnom cokoladom, a okus im je izmedju grozdjica i brusnica. Smatra se da poboljsavaju imuni sistem, daju energiju, poboljsavaju vid, a isto tako daju i osjecaj sitosti. Bogate su antioksidantima, preporucuje se da se jedu ujutro i uvece, a dnevna doza je 28 grama.

 (Jagoda, jabuka, banana, djumbir i goji bobice)

Ovom kratkom pricom o goji bobicama zelim vam ugodan vikend.

14 odgovora na “Goji bobice”

 1. iako sam čula za njihova svojstva, nisam ih još probala, a nisam ni sigurana ima li ih u našim trgovinama, moram pogledati
  ova druga slička, jako lijepa

 2. Baš je zanimljiva pričica,čula sam za ove bobice,ali ih nisam imala priliku probati,barem da mi je naći sadnicu odmah bi joj našla mjesto u vrtu:)

 3. Nisam još probala Goji bobice iako sam dosta o njima čula, a posebno da poboljšavaju imunitet. Pogledati ću one sušene, one su mi najdostupnije. Napitak izgleda super, divna boja !

 4. Ja sam uzeo prije nekoliko mjeseci 100 grama sušenih goji bobica na eBay-u. Probao sam ih kao čaj (slatkast i blag, poput šipka) i grickao (trpke, blago gorke i slatkaste).

 5. Nisam ih nikada probala, a volim te zdrave grickalice. Nisam znala kolika je dnevna doza, a i šta vredi da znam, kad ja, kad nešto volim, nemam meru, kao za masline, recimo.

 6. Čula za njih al nisam ništa znala o njima.
  Hvala Goco! Smuti izgleda baš primamljivo. Sviđa mi se kombinacija a mislim da ću voleti te bobice jer volim i grožđice i brusnice:)
  Stiže hladno vreme ne bi bilo loše da malo podržimo imunitet:)

Komentari su onemogućeni.