DSC_0375

Fotografije koje su nastale tokom odmora i putovanja uvijek nas vrate u dobro raspolozenje, jer ozivljavaju sjecanja na posebne trenutke sa porodicom i prijateljima i lijepe i zanimljive dozivljaje. Nekada smo cekali da se vratimo sa odmora i pokazivali svoje fotografije prijateljima, danas ih dijelimo putem Facebook-a dok smo jos na odmoru. Prilikom toga popratni tekst nije narocito ni potreban, jer zapravo slika koju volimo vidjeti moze cesto  zamijeniti rijeci. Nekada smo fotografije izradjivali i slagali u albume, danas ih cuvamo na kompjuterima ili telefonima i dostupne su nam u svakom trenu. Nekada je bilo drugacije dobili smo u ruke hrpu fotografija koje je trebalo pregledati smatrali mi to dosadnim ili ne. Danas tudje fotografije gledamo po Facebook albumima, pa sami odlucujemo koje najvise volimo gledati. Tako su istrazivanja pokazala da ipak najradije gledamo fotografije sa putovanja u odnosu na one sa proslava i slicno. U jednom istrazivanju je 38% ljudi reklo da gleda vlastite fotografije sa proslogodisnjih ljetovanja, posebno u momentima loseg raspolozenja.

Za danas sam izabrala jedan dio fotografija koje su nastale ovoga ljeta na mom odmoru. Prva je moja omiljena pizza Margherita.

DSC_0783

 {Rodjendanski poklon}

DSC_0390

 {Suseno voce na venecijanskoj trznici}

DSC_0668

 {Dorucak kod mojih roditelja}

DSC_0395

{Suseni cili, Venecija}

DSC_0641

{Pasta Arrabbiata, Caorle}

DSC_0645

{Danielin kolac bez brasna}

DSC_0398

 {Cvijet tikvica, Venecija}

DSC_0391

{Suveniri, Italija}

DSC_0765

{Saher torta – Manja, Banja Luka}

DSC_0736 Volite li gledati fotografije vasih prijatelja sa ljetovanja i putovanja?

5 odgovora na “Ljetne fotografije”

  1. Goco, slike su prelijepe….
    Moram priznati da obozavam da gledam slike, posebno sa putovanja…. Veoma cesto se vracam I gledam stare slike! Drago mi j evidjeti kad FB priajtelji postave slike sa svojih putovanja, sa izleta…

  2. Jako lijepe slike , vidi se da si imala lijepi odmor, a i da je bilo dobre hrane. Sve mi se sviđa, ali najradije bih se našla na doručku kod tvojih roditelja ! Inače i ja volim pregledavati svoje stare fotografije, baš im se rado povremeno vraćam.

Komentari su onemogućeni.