Moja lista 5 kuhinjskih zelja

Kuhinja je centralno mjesto vecine domova i u njoj provodimo dosta vremena, ali smo cesto i nezadovoljni nasom kuhinjom i sanjamo o novoj, ljepsoj i vecoj. Naravno, tu su i liste zelja na kojima su mali i malo veci kuhinjski predmeti i alatke. Sigurna sam da imate negdje u glavi svoju listu kuhinjskih zelja, a ja sam svoju danas pretocila u ovaj post. Jako ce me obradovati da u komentarima cujem koje su vase kuhinjske zelje.

1. Le Creuset crvena serpa

Ovo francusko posudje, skoro dozivotne  garancije, prekrasnog dizajna i boja, osvojilo je mnoge, a posebno poslije filma Julie & Julia, gdje je zapravo ova crvena serpa “igrala” jednu od glavnih uloga. Le Creuset u Danskoj je darivao mnoge bioskopske ulaznice za taj film, a u filmu vam nije mogla promaci scena cuvenog beef bourguignon koji izgori u ovoj serpi.

Meni se ova serpa uvijek svidjala, ali posebno nakon filma.

 2. Brener

Brener sam, da sam ga imala mogla koristiti kod pripreme Aljaska poslastice, pa bi se mogla zvati goruca.

3. Preserve

Zelene posude za cuvanje hrane, u obliku jabuke, bez opasne BPA hemikalije u sebi su americki proizvod, a pored posuda za cuvanje hrane tu su i mnogobrojni drugi kuhinjski predmeti.

 4. Retro mreze 

Ove retro mreze, pravljene od ekoloskog pamuka su me osvojile na prvi pogled. Mogu sluziti umjesto vrecice za kupovinu, ali i kao lijep detalj u kuhinji, napunjen raznoraznim sitnicama.  Slazete li se?

 5. Kasika za doziranje matcha caja

Veliki sam ljubitelj caja, a moj favorit je zeleni matcha caj. Mislila sam da imam pribor za njega, ali onda sam vidjela ovu kasicicu za doziranje od bambusa.

Sada je na vas red.

25 odgovora na “Moja lista 5 kuhinjskih zelja”

 1. Najviše od svega bih želela jednu dobru mandolinu ( za seckanje povrća na jaaaaako tanke kolutove i žilijen).
  I pravu marokansku tažin posudu.
  Brener,definitivno.
  🙂 Uživaj Gocke!

 2. Lista uvek postoji, nešto na njoj štikliram kao kupljeno, a uvek se nešto novo dodam, i tako u nedogled. Trenutno želim nož za sir i jedan unikatan držač hlebića koji se ubacuje u toster, koji ću morati da dam na izradu jer nema da se kupi.A kad to bude gotovo…svi ćete znati :} Puno pozdrava

 3. Trenutno su mi na hitnoj listi želja samo neke sitne alatke za dekoriranje, ali se dosta njih može improvizirati od nečeg sasvim drugog pa se trenutno time zabavljam.
  Ona klasična lista želja i nije neka velika, zapravo Le Creuset set u plavoj boji je nešto što ću čini mi se željeti još godinama 😀

 4. Uhhh stavila si me u razmišljanje,lista želja bi kod mene bila uglavnom vezana za neke sitnice i jednu veliku krupnu stvar kao što je jedan kvalitetni samostojeći mikser koji priželjkujem dugo,ali po cijeni mi je još daleko..tvoja lista mi je baš zanimljiva:)

 5. Uf, lijepe želje… ja bih definitivno brener, multipraktik, nove stalke za torte i nove tave!!! Izluđuju me ove koje imam 😀 Želim nam svima ostvarenje kuhinjskih želja!!! 🙂

 6. Moja želja je malo veća kuhinja u odnosu na sadašnju. Volim velike radne površine i funkcionalne predmete, kao recimo, stočići na sklapanje. Uvek su tu, a ne zauzimaju mnogo mesta. Takođe volim lepe i neobične posude sa začinima. Najviše pažnje obraćam na posuđe i detalje za sto. Posudica za soseve, masline, paprike i ostale stvari imam u milion oblika i boja. Volim dekoracije, naročito na stolu, jer mislim da one stvaraju bolju atmosferu. Dosta stvari uradim sama, pa je i zadovoljstvo veće.

Komentari su onemogućeni.