Pogled milion dolara vrijedan

photo 3-1

New York je lijep uvijek i kad se na primjer vozite sa aerodroma i odjednom ugledate grad u daljini, kad stignete u sam grad i nadjete se kao usred nekog filma ili dok ga gledate sa broda,  ali jedan od nezaboravnih prizora je pogled na grad sa Empire State Building.

photo 1-1

Tokom cijelog dana se stoji u redu da bi se moglo vidjeti grad sa ove gradjevine, ali sve je dobro organizovano i ne ceka se previse. Kontrola je slicna kontroli prilikom ulaska u avion, a na vidikovac gradjevine koji se nalazi na 86. spratu se vozi liftom sto traje nevjerovatno kratko. Od pogleda na grad zastaje dah, da bi ga vidjeli kosta 25 dolara, ali je milion dolara vrijedan. Pogled zavisi i od samog vremena, a mi smo imali srecu da je dan bio suncan. Naravno posto je bio kraj marta deblja jakna i kapa su bili neophodni zbog jakog vjetra.

Empire State Building je visoka 381 metar i ima 102 sprata.

photo 2-1

Jedna zanimljivost je da unutra u samoj gradjevini fotografisu sve posjetioce najcesce zajedno ako ih je vise, a dok se vrate sa razgledanja cekaju ih fotografije koje se mogu kupiti po zelji. To smo inace susreli na vise mjesta u gradu.

photo 5

photo 4

DSCN0629 DSCN0631

Zelim vam lijep i ugodan vikend!

5 odgovora na “Pogled milion dolara vrijedan”

  1. Steta, plasim se liftova, pogotovo ako se moram voziti s puno ljudi 🙂

  2. Sudeći po naslovu, pomislila sam da će u pitanju biti pogled nekog slatkog malog kućnog ljubimca, a kad tamo nešto sasvim suprotno. Pogled uistinu vrijedi toliko i kad ga već neću vidjeti u živo, drago mi je da sam barem ovako mogla uživati

Komentari su onemogućeni.