Prakticni kuhinjski detalji

Limene kutije su omiljeni predmeti u mojoj kuhinji, jer pored toga sto su lijep detalj, sluze i imaju namjenu za cuvanje raznih sitnica, namirnica i slicnih kucnih potrepstina. Sve sitnice koje samo ponekad zatrebaju mogu se umjesto u ladicama drzati u ovakvim kutijama, a u ladicama cemo tako dobiti vise mjesta za potrebnije stvari.

Limene kutije su isto tako i cest poklon koji poklanjamo, a i dobijamo, a posljednjih godina su se neki proizvodi ponovo poceli pojavljivati u limenkama, kao nekad.

Vecina cajeva je pakovana u limenim kutijama, gdje se bolje odrzava aroma caja, a i prakticnije je za samu upotrebu.

Suvi keksici i hrskavi tvrdi kruh najbolje je cuvati u limenim kutijama, pa su tako sirom svijeta poznati danski keksici sa maslacem upravo u njima.

Ili ovi keksici u limenoj kutiji, poklon iz Irske.

Kavu je takodje pozeljno cuvati u limenim kutijama zbog ocuvanja mirisa i arome.

Holandski keksici iz Amsterdama.

Belgijski keks Jules Destrooper.

Engleske karamele

Kuhinjske namirnice mogu biti lijep ukras u staklenim teglama i bocama, te tako dobijete ujedno mjesto za cuvanje namirnica i ukras u kuhinji.

U kuhinji nikad dosta mjesta. Mislite li i vi isto?

 

10 odgovora na “Prakticni kuhinjski detalji”

  1. Super blog Goco! I potpun se slazem s tobm, u kuhinji nikad dovoljno mjesta, posebno kad se dodje iz prodavnice.

    Pozz!

  2. I ja jako volim limenu ambalazu. U poslednje vreme cak limenke od kafe bojim i radim decoupage na njima, pa ih koristim za cuvanje namirnica…

  3. Sa istom idejom počela sam da čuvam neke interesantne kutije. Kartonsko valjkasto pakovanje od Ouza 12 sam sačuvala za špagete jer nikad ne iskoristim celo pakovanje pa je baš zgodno za čuvanje.

Komentari su onemogućeni.