Street food

Vijetnamska kuhinja prepuna okusa, mnostva svjezeg povrca, mirisa bijelog luka, korijandera, racica, ribljeg sosa, limete i limunove trave sirom svijeta poznata je upravo kroz vijetnamske ulicne kuhinje, kojima se odusevljavaju turisti, a u ulicnim kuhinjama lokalno stanovnistvo kupuje svoj brzi obrok.

LeLe Street Kitchen je restoran u Kopenhagenu koji je vijetnamsku tradiciju ulicnih kuhinja pruzio svima koji daju prednost zdravijoj i ukusnijoj brzoj hrani.

Na jelovniku se nalaze raznorazne vijetnamske proljetne rulice punjene racicima, ribom i povrcem, supa od rizinih nudla, tople salate sa zacinjenim mesom i limunovom travom. Inace, mnogi smatraju vijetnamsku kuhinju za jednu od zdravijih kuhinja na svijetu.

Posebno mjesto u vijetnamskoj kuhinji zauzimaju cili i djumbir, kao i razne vrste klica, a uz hranu se obicno sluzi caj.

Za kraj ove sedmice, uz recept za proljetne rulice, zelim vam ugodan i suncan vikend.

 

19 odgovora na “Street food”

  1. OBOZAVAM ih!
    Upravo sam i ja objavila post o Malazijskoj ‘ulicnoj hrani’ 😉

  2. Nisam nešto sklona baš Vijetnamskoj hrani,ali ti si sve tako divno opisala i prezentovala,da mi se sve dopada:)))

  3. Odlicno, nedavno sam kupila ove nudle od pirinca, a ove prolecne rolnice izgledaju bas ukusno:)

  4. Ideja o street food mi se sviđa. Probala sam vijetnamsku kuhinju i ne sviđa mi se. Volim jaku hranu, začine, ali prosto mi nešto ne ide sa tom niti sa kineskom kuhinjom, čak ni kada sam mnogo gladna. Valjda je sve stvar navike.

Komentari su onemogućeni.