DSC_2803

Volim gledati programe britanskog tv-kuhara i zaljubljenika u hranu Hugh Fearnley – Whittingstalla i nejgove recepte iz River Cottage koji lezi na idilicnom jugu Engleske, mjesto gdje se nekoloko istomisljenika udruzilo i gdje se uziva u lokalnoj hrani i zajednickim obrocima. River Cottage je oaza okruzena zelenim brezuljcima u kojoj Hugh od 1999. godine pravi i tv-program. Danas je River Cottage veliki brend, dozivio je ogroman napredak, sadrzi kurseve za kuhare i za sve zaljubljenike u hranu, pravi programe za tv, ima restoran i pokrenuto je vlastito ekolosko poljoprivredno dobro. Mnogi od entuzijasta iz River Cottage rade i na poljima i u kuhinjama jednako, a ono sto je vazno je da zive gotovo kao jedna porodica koja slozno dijeli poslove.

DSC_2806

U samim pocetcima bila je to samo jedna mala kuca u kojoj je Hugh nasao utociste pobjegavsi iz londonskog hekticnog zivota i sa idejom da sve svoje pravi sam zivio sa svojojm porodicom i snimao tokom cijele godine programe sa svim sezonskim namirnicama, ali kako je popularnost programa rasla i ljudi su poceli traziti da se organizuju kuharske radionice sto nije bilo izvodivo u tako malom prostoru, preselili su su se u  jednu staru mljekaru gdje su i danas. Sve je to okruzeno sa 65 hektara zemlje na kojoj se proizvodi ekoloska hrana. Etika i principi zastite okoline su postali sastavni dio River Cottage-a, a pored ekoloske proizvodnje koriste se i divlje namirnice i sve sto sama priroda nudi. Hugh se danas smatra jednim od najpopularnijih kuhara.

DSC_2817

Radujem se isprobavanju mog novog kuhara Tri dobre stvari u kojoj su svi recepti sastavljeni od samo tri naravno dobre namirnice.

Koji tv-kuhar ili program je vas favorit?

5 odgovora na “Tri dobre stvari sa River Cottage”

  1. I ja se radujem isprobavanju novih recepata, uvek, a ova ideja mi se sviđa. Liči na nešto što sam ja planirala nekada da radim, ali ta moja ideja nije podržana ni sa jedne strane, a sama to ne mogu.

Komentari su onemogućeni.