Bozanstvene torte

DSC_1238

Ovih sam dana dobila sasvim neocekivano divan poklon, poklon je stigao kao pravo iznenadjenje i jos od osobe koju zapravo nikada nisam ni srela. Poslala ga je Vera iz Beograda, Jovanina mama. Svi koji redovno pratite blog imali ste priliku zaviriti u Jovaninu kuhinju i uzivati u njenim receptima za Riblje filete sa pirincem i Plazma tortu.

DSC_1250

Radi se o divnom i raskosnom kuharu Bozanstvene torte autorice Jelene Jovin koji obiluje kako divnim receptima za najcuvenije torte tako i detaljnim objasnjenjima i uputama.

DSC_1242

Jelena je kao inzinjer elektrotehnike otisla u Boston i na druzenjima sa svojim evropskim kolegama pocela praviti torte. Na jednom druzenju upoznala je i buduceg muza, a ovu zbirku recepata napravila je u saradnji sa njim.  Pravila je torte koje je njen muz fotografirao, a prijatelji Amerikanci isprobavali.

DSC_1244

DSC_1253

Bozanstvene torte je zbirka najpoznatijih evropskih i naravno torti iz Srbije, a uz neke od njih je Jelena ispricala i pricu o tome kako su torte nastale ili po kome su dobile ime, ali i njena licna sjecanja.

Pogledajte i zanimljiv dvominutni video i cujte i Jeleninu pricu.

“Slatkisi popravljaju raspolozenje, a torte lijece nostalgiju”

Veliko hvala Veri za divan inspirativni poklon. Radujem se da prvom prilikom isprobam neke od divnih recepata.

DSC_1236

DSC_1239

DSC_1240

Svi mi imamo neku tortu koja se tradicionalno pravimo u vrijeme praznika ili neke svecane trenutke. Imate li vi vasu porodicnu tortu?

7 odgovora na “Bozanstvene torte”

  1. Predivan poklon vjerujem da si jako sretna,sjećam se da sam gledala prilog na Tv-u o autorici i ovo je stvarno prekrasna zbirka recepata.

Komentari su onemogućeni.