7541163-kat-7

Medju mnogim zanimljivim mjestima koja se mogu dozivjeti u Kopenhagenu je i kafe Miao neobican po tome sto se po njemu slobodno krecu macke koje gosti mogu pomilovati dok uzivaju u svojoj solji kave ili sendvicu. Ideja potice iz Japana, a London i Pariz imaju isto tako ovakva neobicna mjesta koja rade sa velikim uspjehom. Kazu da pomilovati ili pomaziti macku utice pozitivno na ljude i posebno smiruje one koji su pod stresom. Vlasnica kafea garantuje da su macke socijalne i vole se maziti sto je za vjerovati, jer je poznato da se macke za razliku od pasa ne vezu za vlasnika nego za mjesto. Pored toga sve macke koje kafe posjeduje su uvijek zivjele sa drugim mackama, tako da medju njima nema problema.

7541135-kat-20

U kafe se ne moze ulaziti tek da se druzi sa mackama, potrebno je naruciti hranu, kavu ili pice u odredjenom iznosu ili jednostavno platiti ulaz, ako se ne zeli nista konzumirati. Kada se pomene hrana i macke na istom mjestu, mnogi se zaplase, ali kuhinja se nalazi na spratu gdje macke ne zalaze, pa se tako moze uzivati u macka-latte ili miaoffins-ima.

Gosti ovog kafea su razni ljudi od mladih koji su dosli studirati, a kod roditelja su odrasli uz macke do starijih osoba koji vise nisu vise bili u stanju da se posvete vlastitim mackama.

PROCITAJ TAKODJE Kafic-veseraj

7541142-kat-24

515818_950_1200_0_306_3264_1836_2

Photo kredit 1, 2, 3

Photo kredit 4

3 odgovora na “Cafe Miao”

Komentari su onemogućeni.