Kad proljece kasni

DSCN0536

Proljece je godisnje doba koje se nekako najvise iscekuje, vise nego sto na primjer iscekujemo jesen, a posebno se iscekuje ove godine u Danskoj, jer je ocito da kasni, a svaki dan najavljuju nove snjezne mecave. Ovdje se inace jako puno prica o vremenu, a ovih dana je vrijeme jedna od najcescih tema. Neke vazne fudbalske utakmice u nekim dijelovima Danske su morale biti otkazane zbog velikih nameta snijega, a zabavni parkovi koji se otvaraju u ovo doba godine nece privuci goste snijegom i hladnocom. Tradicionalna okupljanja motociklista i otvor sezone se takodje dovodi u pitanje, a na naslovnicama naslovi tipa “Ovako zastiti kucu u slucaju mecave” ili “Sluzba za pomoc u snijegu imala 750 intervencija”.

DSCN0533

Krajem ovog mjeseca se tradicionalno otvaraju i naselja kucica za odmor i pocinju radovi u vrtovima. Ili tacnije, trebalo bi. Za sada izgleda daleko od toga. U ovakvim danima u slobodnom vremenu ostaje samo Hygge u toplim domovima i iscekivanju prvog proljetnog sunca koje se uvijek docekuje sa velikom radoscu i unese zivost na ulice.

DSCN0534

DSCN0532

Sretan vam prvi dan proljeca!

Da li je proljece stiglo do vas?

10 odgovora na “Kad proljece kasni”

  1. Pa kod nas je dans fino i suncano trenutno je 15C abice mozda i malo toplije. Ovdje nije bilo pno snijega ove godine ali je zato bilo puno kisa svega par suncanih dana od pocetka godine tako da se sunce i kod nas zeljno ocekuje

  2. Ovdje se proljeće tek nazire, bude dan -dva krasno i taman se opustimo ali zatim stigne nova kiša ili snijeg, kažu da će u nedjelju opet padati…., a stići će jednom i proljeće, ja ga jedva čekam 🙂

  3. Ovo su baš “proljetne” fotke. Nadam se da ćeš nam uskoro pokazati prave proljetne fotke ispunjene cvijećem i šarenilom.
    Kod nas još uvijek nema proljeća, sve mi se čini da će uskoro početi kiša.

Komentari su onemogućeni.