IMG_0028

Svi oni koji obradjuju baste znaju kakvo je zadovoljstvo kada se pocinju brati prvi plodovi, pripremati i jesti. Za kraj ove sedmice evo i nekoliko fotografija iz moje baste.

Posto ovdje sve kasnije dospijeva, jos smo kod mladog luka, salate i rotkvica, ali i sve ostalo lagano napreduje. Krompir smo pored u zemlju probno zasadili i u plasticne kante sa duplim dnom. Kada krompir bude za vadjenje, podigne se gornji dio kante koji im rupe na sebi i na cijem dnu ostane krompir ili tako bi trebalo biti, vidjecemo kasnije.

Nista nije prskano, za dobar rast povrca zasluzan je kompost, ali i male tajne kao na primjer talog od kave koji sakupljamo i razbacujemo po basti.

IMG_0025

IMG_0029

IMG_0028

IMG_0026

DSCN1969

Zelim vam ugodan, suncan i lijep vikend.

11 odgovora na “Krajem sedmice”

  1. Divna basta! I ja bih jednog dana voljela da imam nesto slicno a sad jos nemam vremena za biljcice jer svako malo odemo na par dana negdje a onda bi se sve posusilo. Svekar ima plac i basticu na periferiji grada tako da kad se zazelimo domacih proizvoda odemo tamo da se ogrebemo. Do prosle godine je imao i kokoske pa smo imali i domaca jaja.

  2. Bravo Gogo, ti mi postade prava vrtlarica, zapravo cega god se primis to napreduje. Jedva cekam jedan lijep i slobodan dan da se vidimo u tvojoj basti.

  3. Basta ti je za 10…U mom ‘backyard-u’ je neka teska glina; apsolutno nista ne uspijeva, a i ono sto uspije pojedu napasnici (ne zelim da koristim otrove), tako da sam odustala. Imam samo zacinske biljke u saksijama 😉
    Lijep vikend (u tvojoj basti) zelim!

  4. Uvek mi je bilo zanimljivo da gledam kako se iz semenke rađa biljka, kako nastaje život. Najlepše je uživati u plodovima svoga rada, a naročito kad znaš da je hrana koju jedeš tvoj proizvod, zdrav, neprskan…

  5. Goco, kako je ovo super….kod nas trenutno I kome je nesto izniklo u basti sve je pod vodom…ovdje je katastrofa, a kisu najavljuju I dalje.
    Svima , a posebno nama ovdje je neophodan suncan I bez kise vikend!

Komentari su onemogućeni.