Kuhinja u retro stilu

Retro stil je neiscrpan izvor inspiracije kako za odjevanje, pravljenje nakita tako i za namjestanje stana, pogotovo kuhinja, a bez obzira kako je kuhinja namjestena vrlo lako se moze osvjeziti u retro stilu sa malo boje, sarenim stoljnjakom, plasticnim detaljima u raznim bojama, sjedalicama za stolice presvucenim u stofove sa retro motivima. Retro stil daje mogucnost igranja bojama, materijalima i kic predmetima.

Sarmantni retro detalji su omiljeni, jer nas podsjecaju na kuhinje nasih mama i baka i drage predmete iz njihovih kuhinja bilo bojom ili oblikom. Kuhinjski ormari u zelenoj i plavoj boji danas bi se uklopili kao detalj u svaku kuhinju.

Moderni kucanski aparati, frizideri u bojama, lampe, vage, limenke za cuvanje namirnica samo su dio predmeta za kucanstvo cesto dizajniranih u retro stilu i odlicno se uklapaju u svaku kuhinju, dajuci joj sarm i toplinu.

Volite li retro stil i koji je vas omiljni retro detalj? Svidjaju li vam se frizideri u retro dizajnu?

Photo kredit 12, 3, 4, 5, 6

10 odgovora na “Kuhinja u retro stilu”

  1. Bravo Goco! Oduševljena sam! Nemam reči. Ne znam koja mi izgleda lepše.

    Kuhinja i trpezarija su najvažnija mesta u kući odakle polazi sve. Ako vidite jednoličnu kuhinju, tmurnu, znaćete kakva je porodica. Stvari ne moraju biti skupe, ali su slika ljudi koji tun žive. Boravak u kuhinji i trpezariji ne treba svesti na prostu pripremu i uzimanje hrane zato što smo gladni, nego treba da bude srce kuće i svetinja za porodicu.

    1. Ima jedna reklama za kuhinje u Danskoj kaze “kuhinja je najvaznija soba u mom zivotu”. Meni je to bas super, jer zapravo i jeste tako.
      Hvala ti puno za komentar 🙂

Komentari su onemogućeni.