Kuhinjske price – Daske za sjeckanje

cutting_board_lav05

Jedan od vaznijih kuhinjskih predmeta je sigurno daska za sjeckanje. Slazete li se s tim? Jedna dobra daska za sjeckanje olaksace pripremanje hrane, a oni malo kreativniji na drvenim daskama posluzice i hranu. Bez obzira koliko ih imamo uvijek je jedna nas favorit. Daska ne treba biti pretanka i prelagana, niti ona koja se klize na stolu, a najbolje je kada ima proreze u kojima se zadrzava tekucina.

MOCUBO_SHOP_01

Zanimljiva je daska za sjeckanje sa posudama za odlaganje isjecenog povrca. Sta mislite o ovoj ideji? Da li je uopste potrebno ovako nesto ili mislite da je prakticno?

46515_stort_bambus_skaerebraedt3 (1)

Na daskama od bambusa ili maslinovog drveta se hrana moze i servirati, pogotovo neki mali zalogaji ili predjela.

Brugi_skærebræt_2_små_20000_550

 {Daske od maslinovog drveta}

Board1

{Daske od bambusa}

Za perfekcioniste je rjesenje daska na kojoj se mrkva moze isjeci na perfektnu duzinu.

ocd-skærebræt-608x419

{Za perfekcioniste}

Cool_Nordic_housedoctor_M11_13d-p

{Rusticne daske za blogere :)}

Cesto volimo iz higijenskih razloga imati posebnu dasku za povrce, ribu ili za meso za sta su rjesenje ove plasticne sa oznakama.

index_in_holder

Da li vise koristite plasticne ili drvene daske za sjeckanje?

Photo kredit 12, 3, 4, 5, 6, 7, 8

11 odgovora na “Kuhinjske price – Daske za sjeckanje”

 1. Ja imam nekoliko dasaka od kojih na jednoj sjeckam meso, povrce i sve slano a na drugoj plasticnoj reckam suvo i svjeze voce, cokoladu tj slatko, jedna okrugla mi sluzi kao podmetac kad iznosim zemljane posude na sto napr, manja daska od bambusa mi sluzi za slikanje za sad 🙂 a veca stoji na radnoj ploci da bih mogla na nju da stavljam pleh kad ga izvadim iz rerne, vrele serpe itd

 2. Imam samo jednu dasku, Trip Trap, na jednoj strani sjeckam meso, na drugoj povrce. U kuhinji mi vlada minimalisam i nastojim imati sto manje stvari i biti sto prakticnija. Redovito nakon koristenja daske je poprskam antibakterijalnim sprayom za daske i temeljito ocistim.

  Inace, redovito hranim moju dasku uljem i odrzavam je. Imam je preko deset godina i u super je stanju, iako se na njoj vidi povijest mojih kulinarskih podviga 🙂

 3. Imam i plastičnih i drvenih. Plastične koristim jer ih stavim u perilicu i operem. Drvene koristim za rezanje kruha ili suhih sastojaka. Jako mi se sviđaju ove gore plastične za različite namirnice

 4. I ja imam nekoliko razlicitih; drvenih, plasticnih, staklenih… ali najvise koristim drvenu.
  Sve te gore na slikama super izgledaju i lijepo je imati za svaku priliku, ali treba imati i mjesta u kuhinji za odloziti ih.
  🙂

 5. Oči su mi ispale na ovu dasku za perfekcioniste kao i na onu sa pretincima. E tako nešto mi treba u kuhinji!!
  Daske za blogere su prekrasne, taman proradi mašta što bi se moglo servirati na njima.
  Inače koristim drvene i plastične daske. Plastične daske koristim za meso i ribu tako da ih mogu oprati u perilici.

 6. Super mi je ovaj post i što si se odlučila prezentirati daske za rezanje, kada malo bolje promislim i ne pričamo tako često o njima, a baš su neophodne. Meni je genijalna ova za perfekcioniste iako su mi one od drva puno ljepše i ugodnije. Ja koristim i plastične i drvene daske sa time da plastične češće zamjenim.

Komentari su onemogućeni.