Loncici, poklopcici

DSCN8699

Nedavno sam bila u Svedskoj u jednoj simpaticnoj radnjici Lagerhaus i znate vec ono iako se uvijek zalimo da nemamo mjesta u kuhinji i da imamo previse nepotrebnih stvarcica, ovakvim mjestima se ne moze odoliti, pa jos ako imate blog o kuhinji, svaku sitnicu vec vidite na blogu.

Nije lako zamijeniti kuhinju za novu, ali je lako osvjeziti je sa par detalja u zivim bojama, posebno u ovom zimskom periodu. Ova trgovina je prepuna takvih sitnica. Bocice, teglice, loncici i poklopcici, plasticne kasicice, zdjelice, stalci za kolace, solje za caj, svjecnjaci, vaznice i sta sve ne.

DSCN8700

DSCN8702

DSCN8704

DSCN8705

DSCN8713

DSCN8708

DSCN8709

DSCN8697

Ja volim obilaziti ovakve radnjice i bez da nesto previse kupujem. Osim ponekad.

Kako vi odolijevate ili ne odolijevate kuhinjskim sitnicama?

Uz ove kuhinjske sitnice zelim vam ugodan i lijep vikend.

12 odgovora na “Loncici, poklopcici”

  1. I ja volim prosetati ovom radnjom, jer me inspirise. Ponekad kupim neki mali detalj. I tebi Goco ugodan vikend…

  2. Obozavam ovakve radnjice i tesko im mogu odoleti:) Uvek me privuce neki detalj koji smestim u nekom uglu kuhinje, a ponekad je to i samo inspiracija:)

  3. Kad smo se zadnji put selili imali smo 14 paketa posudja i tad sam zamolila muza da me odvuce iz radnje kad sledeci put krenem nesto da kupim. Od tad smo kupili novu duplo vecu kuhinju koja je puna do vrha 🙂 tako da ne odolijevam nikako kupujem i slazem dok ima mjesta. otezavajuca okolnost mi je sto se jedna ovakva radnja nalazi na 5min hoda od naseg stana pa mozes misliti da sam pola njihovih stvari prebacila kuci

  4. Ajme meni, imam dojam da si bila u raju!!!!!!!
    Sitnice koje si pofotkala su prekrasne, posebno one plave staklene posudice, a mislim da bih se jako teško odvojila od police na kojoj stoje plavi keramički kalupi (ukoliko postoje).

  5. Obožavam ovakve trgovine i priznajem da teško, jako teško odoljevam ovakvim stvarčicama. Barem jedna je uvijek u vrećici iako znam da mi baš i ne treba i da baš i ne znam gdje bih je stavila, ali……… 🙂

Komentari su onemogućeni.