Iako zna biti hladnjikavo i kisno, ljeto je u Danskoj ipak najljepse godisnje doba, godisnje doba kome se svi toliko raduju i dio godine kada se sve preseli napolje, u parkove, na plaze, terase, balkone i baste. Dani su dugi, veceri svijetle, a Danci uzivaju u svojim ljetnim odmorima, u ljetnim kucama kraj mora, vecerama na otvorenom i  ljetnom nacinu tipicnog danskog hygge.

Ljeto je u Danskoj narocito zeleno, zelenije nego tamo gdje su ljeta vrela, a zeleno je i u mojoj basti koja je takodje najljepsa u julu i iz koje su danasnji detalji. Prvi rezultati rada su vidljivi, povrce lagano dospijeva, pa se cak i lagani vegeterijanski rucak moze pripremiti od plodova baste.

Procitaj takodje Moja basta

 

6 odgovora na “Moja bašta u julu”

  1. Divne slike. Mi smo nedavno bi na planini i ove slike me podsjecaju na divno planinsko cvijece. Kod nas je vec sve suvo i zuto a i pozari su veoma cesti. Voljela bih da imam jednu ovako finu basticu.

  2. Ima nešto u svom tom šarenilu koje bar mene smiruje i vraća na zemlju , što bi se reklo. Iako se baštovanstvombavimi profesionalno ipak imam i ja svoj kutak u kome vlada taj mir , lepota i spokojstvo kao i kod tebe

Komentari su onemogućeni.