Pakovanje poklona

Uprvom dijelu ovog zimskog serijala bilo je rijeci o tome kako izabrati pravi poklon i kao sto svi znamo lijepo pakovanje cini polovinu poklona. Na trzistu je mnostvo sjajnih bljestavih papira za zamotavanje , ali poklon se isto tako moze zamotati i u novinski papir, papirne kese sa trznice i ukrasiti prirodnim materijalima.

Ono sto mozete upotrijebiti za ovakva pakovanja poklona su: platno, vuna, konopac, stare novine, karton, cipka, stara dugmad i slicno. Dovoljno je samo zaviriti u ladice i kutije sa priborom za sivanje i sigurno je da ce inspiracija doci.

Ako ste tip koji sve planira i voli se organizovati tako mozete krenuti sa sakupljanjem materijala za praznicna pakovanja poklona mnogo ranije. U trgovinama posudja cesto zamotavaju lomljive stvari u karton koji se moze upotrebljavati za mnogo toga kao na primjer kao podmetac kod svecanog serviranja stola ili u ovom slucaju kao omot za poklon.

Ako poklanjate neku kuhinjsku sitnicu ukras moze biti mala kutlaca od bambusa, a neki odjevni predmet dugmetom. Pokloni za djecu mogu biti zamotani papirom nekog njihovog omiljanog djecijeg casopisa.

Na ovaj nacin se mogu zapakovati prazne kutije raznih velicina kao kartoni od mlijeka, kutije od keksa i slicno i napraviti paketice koji ce posluziti kao dekoracija u praznicnom uredjenju stana, a pokloni zapakovani na ovakav i slican nacin nosice vas licni pecat i pokazati koliko ste se trudili oko poklona, kao i vas stav o cuvanju okoline i recikliranju.

Volite li sami pakovati poklone? Kako ih najcesce pakujete? Sta mislite o ovakvom nacinu pakovanja?

20 odgovora na “Pakovanje poklona”

 1. divna ideja, ovi ‘miljeici’ od papira su upravo ono sto mi je falilo, a nisam bila u stanju dokuciti! od sada cu pakovati poklone gordana's way!

  1. Trenutno je cipka moderna, pa tako se svuda mogu vidjeti detalji od prave cipke, heklanih komadica ili ove papirne cipke. Kad se izreze ovaj rupicasti dio i zalijepi u krug dobije se prekrasan ukras za muffin 🙂

 2. meni su ove ideje fantasticne. i sama sam za ovu godinu imala nesto slicno u planu. samo nikako da smislim u koje novine bi mogla nesto upakovati, a da nije jutarnji ili večernji list! zamišljam da ja dobijem takav poklon, a na omotu vijest o stanju u državi 😮
  kako si ti to riješila?

 3. Post je odličan, a ako si sama pakovala ove poklone, i za to sve pohvale. To kažem zato što stalno pričaš kako nisi kreativna, a sad si dokaza sasvim suprotno.
  I ja volim ovako zapakovane stvari, jer su ne samo unikatne po izgledu, već po mnogo čemu. Jako je lepo kad neko sprema poklon misleći isključivo na određenu osobu i kad to radi sa puno ljubavi i pažnje.

  Volela bih da napišeš još neki post ove vrste, a varjača je zaista originalna, samo što bih joj ja dodala neke detalje, kao što je mašna, obojila bih je ili nešto slično.

 4. Krasne idejice Goco za upakivanje poklona,moram priznati da baš volim zgodno upakovan poklon,ti si ove odradila savršeno,zbilja si kreativka i to se vidi:)

 5. Divne ideje Goco! posebno volim što su ekološke:)
  Bukmarkovaću, sad kreće sezona poklona:)

Komentari su onemogućeni.