Pire od krompira na 5 nacina

PicMonkey Collage

Pire krompir je odlican zimski prilog, vecina ljudi ga voli, jedino se mora voditi racuna da ga serviramo odmah nakon pripreme. Topal, kremast, ukusan… Pire se  moze obogatiti nekim vrstama povrca, gljivama ili sirom, te zapeci, a kao takav se moze uvrstiti u jelovnik koji pripremamo za goste, jer se moze drzati u toploj pecnici sve do iznosenja na sto. Ovako pripremljen pire je omiljen i medju djecom i na taj nacin se moze desiti da pojedu i ono povrce koje mozda ne vole. Danas cemo se podsjetiti nekih nacina pripremanja pirea o kojima je bilo rijeci ranije.

1. Pire-krompir sa povrcem i sirom

2. Goruca ljubav – klasik danske kuhinje

3. Pire-krompir Pippe Middleton

4. Ljetni pire sa kaparima

5. Zapeceni pire-krompir

Preostali ohladjeni pire se moze uz pomoc malo dodataka i nesto maste pretvoriti u novo jelo koje ce se pojesti, a ne baciti.

Za sta vi koristite preostali pire od krompira?

3 odgovora na “Pire od krompira na 5 nacina”

  1. Kod mene svi vole pire tako da ga uvijek pojedemo cijelog a valjda i ja pravim onoliko koliko je za nas dovoljno mada su mi ovi recepti bas interesantni pa cu vjerovatno isprobati i neki od njih.

  2. moj stariji sin ga ne može smisliti…mlađi ga obožava…ja u pire krumpir uvijek stavljam mileram ili kiselo vrhnje, šta imam doma…i uvijek ga “gnječim” običnim mikserom…ne ostaje kod mene pire…izvještila sam se u količinama 🙂

Komentari su onemogućeni.