Kupovina stvari putem interneta je iz godine u godinu u porastu, jer je sve sigurnija, brza, jeftinija, sve cesce bez placanja dostave, mogucnost zamjene kupljenih stvari je olaksana i jednom rjecju kupovina putem interneta je sve laksa, ako ljudi znaju sta hoce da kupe. Ako ne znaju ili nisu sigurni u izbor, odlaze u trgovine, isprobavaju i raspituju se kod trgovaca, pokupe dobre savjete, a kada dobiju sve potrebne informacije koje im pomognu da se odluce, odlaze kuci i kupuju povoljnije putem interneta. Vec godinama se trgovci zale na takozvane “lazne kupce” kojih je sve vise narocito u specijalizovanim trgovinama, trgovinama sportske opreme, trgovinama fotografske opreme, muzickih instrumenata, telefona i slicno gdje trgovci trose puno vremena strucno odgovarajuci na mnogobrojna pitanja da bi se kupac na kraju zahvalio i otisao.

Slican problem imaju butici vjencanica od kojh su neki od njih toliko umorni od laznih kupaca da su ovih dana javno u medijima objavili da ce naplacivati svako probavanje vjencanica po satu. Kako navode vlasnici butika opreme za vjencanja probavanje traje i po dva do tri sata i na kraju se zavrsi kupovinom slicnog modela putem interneta za daleko nisu cijenu. Mnoge djevojke imaju puder na licu sto cesto ostavlja mrlje na haljinama za koje je hemijsko ciscenje skupo, a nije rijetko da se haljine ostete zbog nepaznje tokom oblacenja ili skidanja.  Jedan dio djevojaka koje dolaze probavati haljine dolazi kako se navodi iz ciste zabave i fotografisanja u vjencanicama, drugi dio ce haljinu trebati za vjencanje koje je u nekoj blizoj buducnosti, pa su vec pocele sa isprobavanjem, a vecina je onih koji su samo u potrazi za modelom koji im dobro stoji, pa ce slican naruciti negdje na internetu.

Probavanje vjencanica ce u nekim danskim buticima kostati 150 danskih kruna na sat, a vrijeme ce pokazati da li je ovaj potez ispravan. Svako probavanje odjece i obuce je sasvim normalna pojava i nije nista nezakonito, a mnogi misle da ce uzimanje novca za probavanje stajati na putu stvarnim kupcima. S druge strane, ako svi mi zelimo dobru uslugu i savjete u trgovinama, trebalo bi i da ih podrzavamo nasom kupovinom, jer ce u protivnom poceti nestajati.

Photo credit 1

Jedan komentar na “Plati, pa probaj vjenčanicu”

Komentari su onemogućeni.