Ponovo u modi

PicMonkey Collage

Vjerovatno vecina nas ima pokoji komadic u kuci uradjen ovim krsticima, nekada jako popularnom tehnikom veza kojom su vezle nase majke i bake i koji cuvamo kao uspomenu. Trenutno su krstici ponovo u modi i ima ih svuda od tapeta, sudnih krpa, navlaka za jastuke, posteljina, posudja, stoljnaka i salveta.

Krsticima u raznim bojama oni spretniji mogu napraviti i sarmantni detalj na zidu kuhinje ili dnevne sobe. Ako se sjecate price o tablama za pisanje u ovom slucaju i one mogu posluziti kao podloga na kojoj se moze napraviti slican detalj koji ce osvjeziti prostor.

tallerken_1

stelstabel_2

{Gry Fager, danski dizajn}

IMG_0108

 {Ikea kuhinjske krpe}

mag1

{Danska umjetnica Inge Jacobsen navezla je krsticima i naslovnicu magazina Vogue}

Sjecate li se ovog veza? Da li ste ga sami radili? Imate li nesto radjeno krsticima?

 Photo kredit 1, 2

6 odgovora na “Ponovo u modi”

  1. Lijepo,budi uspomene i vraca sjecanja na one koji su vezli s ljubavlju i ostavili nama da u tome uzivamo <3

  2. Nekad sam imala gomilu ovakvih šema, jer sam se baš bavila heklanjem a i vez mi je bio zanimljiv. Kao mala, gledala sam u PRAKTIČNOJ ŽENI koju je moja majka kupovala, šeme sa pokrsticama i uvek mi je bilo zanimljivo.

    Izvini što nism ovih dana pratila redovno blog, popraviću se, ali imala sam naporan period, zaista. Pet ispita položenih za nedelju ipo dana, slava, prehlade, zubar… Znaš već, ali ja volim sve blogove sa svoje liste i obećavam, nadoknadiću.

Komentari su onemogućeni.