PicMonkey Collage

Svi se sigurno sjecamo neke stare secernice koja je stajala u kuhinji nasih mama ili baka ili smo mozda ako smo sretni sacuvali neku od njih. Trenutno su se mnogi bacili u potragu za njima po buvljacima, jer su postale pravi hit po magazinima za uredjenje stanova nakon sto su dugi nis godina bile potisnute pod najezdom platicnih i drugih kutija za cuvanje sitnica i kuhinjskih namirnica.

Secernice su se vremenom mijenjale u zavisnosti od raznih stilova, tehnika, modernih boja  i slicno, a koristile su se uglavnom za secer ili slatkise. Stare secernice danas mogu biti lijep ukras u nasim domovima, a u njima mozemo cuvati sve sto nam padne na pamet kao nakit, vatice za skidanje sminke, gumice za kosu, igle i konce i sta sve ne. Ove prakticne posude sa poklopcima krasile su nekada i police starih apoteka, a frizeri su u njima cuvali produkte za kosu. Bilo da su od stakla, keramike, porculana, metala ili kristala sve imaju svoju draz, a vise nejednakih grupisano na polici ili komodi moze biti lijep detalj u svakom prostoru.

Poznata danska porculanska secernica {na posljednjoj fotografiji} dozivjela je nedavno da bude redizajnirana i postala je veliki hit upravo zbog lijepih uspomena koje budi kod onih koji je se sjecaju iz djetinjstva {desno na prvoj fotografiji}.

PicMonkey Collage

bonbonniere_porcelain

Photo credit 1-3

2 odgovora na “Trendovi – stare secernice”

Komentari su onemogućeni.