Mjesto koje se u Malagi ne moze zobici je El Pimpi, bodega, bar, restoran, podrum vina, sve u jednom. El Pimpi je otvoren pocetkom sedamdesetih godina i ubrzo postao internacionalno poznat, a u gradu Malagi je vremenom postao gotovo institucija.

Jedna od najboljih lokacija u gradu i blizina Amfiteatra ucinili su ga popularnim medju turistima. Ogromni prostor na sprat sa dva ulaza, terasa sa pogledom na rimski teatar i karakteristicne dzinovske saksije na ulazu, jednostavno je nemoguce ne uociti.

El Pimpi ima puno toga za ponuditi. Probavanje vina na nacin zvani escanciado je tradicija mjesta. Osoba koja daje vino na probu pomocu malog rituala  direktno iz drvene bacve je escanciador i u Spaniji se smatra gotovo umjetnikom.

El Pimpi su posjecivali mnogi umjetnici, politicari, pisci, njihova imena i fotografije kao i male biljeske su svuda po zidovima i vinskim bacvama, ali je isto tako i jako popularno mjesto medju lokalnim stanovnistvom. Sam naziv El Pimpi potice od starog andaluzijskog obicaja da mornarima i posjetiocima koji su uplovljavali u luku ponude pomoc da se lakse snadju po gradu.

Prije par godina je glavni akcionar El Pimpi restorana postao Antonio Banderas koji je rodjen u Malagi i kojim se Malaga ponosi  i koji je poznat po ulaganjima u razne projekte u svom rodnom gradu. Tako su i u El Pimpi zazivjele neke nove poslovne ideje o otvaranju skole kuhanja i mnogi drugi projekti koji ce ovo mjesto uciniti jos popularnijim.