10352953_737927609636665_5091636316141285797_n

Rijetko ko od nas posjecuje lijecnika da bi samo provjerio stanje vitamina i minerala u tijelu i cinimo to samo kada neki simptomi ukazuju na nedostatak odredjenog vitamina. Ipak o vitaminima cesto pricamo i svjesni smo da su nepotrebni za normalno funkcionisanje naseg organizma, a slusamo i polemike o tome da li ih treba uzimati u vidu tableta kao dodatak ishrani ili ne, jedni ih preporucuju, drugi ne. Ipak, jedna inovacija za koju sam nedavno cula je mozda nesto sto ce otkloniti mnoge nedoumice i dileme, nesto sto ce na licu mjesta otkloniti ili potvrditi nase sumnje, sto ce nam pomoci da lakse vodimo brigu o nasem zdravlju ili pak vidimo sta to kupujemo u tabletama, a nije nam uopste potrebno. O cemu se zapravo radi?

Vitastiq

Tim hrvatskih inovatorica i inovatora izumio je mali uredjaj u obliku olovke pomocu koga mozemo u bilo koje vrijeme sami izmjeriti vrijednosti vitamina i minerala u nasem tijelu, a sve pomocu aplikacije ocitati na pametnim telefonima. Mjerenje izgleda veoma jednostavno tako sto se uredjaj pritiska na odredjena mjesta na tijelu, a sama metoda je bezbolna.

Indiegogo kampanjom za grupno finansiranje su svi koji zele podrzati projekat mogli kupiti svoj primjerak kako bi se sakupila potrebna sredstva za buducnost ovog projekta.

Vise o ovom uredjaju mozete pogledati na vitastiq.com 

Posjetite takodje Vitastiq Facebook stranicu.

Photo credit 1

3 odgovora na “Vitastiq – olovka koja mjeri vitamine u tijelu”

  1. Prije više od godinu dana sam u jednoj ljekarni slučajno naletila kada su mjerili vitamine i minerale u tijelu. Kako sam u to vrijeme bila poprilično u banani, zanimalo me kakvo je stanje. Naravno, komatozno – sve na donjoj granici ili već u debelom minusu. Kupila sam preporučene proizvode i kroz par mjeseci sam živnula te sam ih i dalje nastavila piti.
    Vidim da ova olovčica funkcionira po istom pricipu kao i aparatić kojim kojim su mjerili u ljekarni.

Komentari su onemogućeni.