Za Snjezu

IMG_1264

Jedna od najljepsih stvari koju dozivimo pisuci blog je izmedju ostalog kontakt, druzenje i virtualno prijateljstvo sa ostalim blogerima. Jednostavno vremenom pocinjemo osjecati kao da se znamo iako se nikada nismo ni vidjeli, bar vecina nas. Jedno takvo druzenje je bilo i sa Snjezom sa bloga Vrtaljica, divnom osobom koja nas je napustila ovih dana. Voljela sam Snjezin blog kao sto su ga voljeli i mnogi drugi i na njemu nalazila mnostvo dobrih ideja i inspiracije. I uvijek cu. Voljela sam i nacin na koji je ukratko i toplo pisala o svojoj svakodnevnici, svojim prijateljima, porodici, svojim sinovima, a opisivala ju je i njena recenica iz jednog posta “okružena samo stvarima koje volim i ljudima koje volim, nastojim živjeti život malog običnog čovjeka… “.

Sve je na njenom blogu bilo iskreno, nenamjesteno, onako kako jeste. To se i najvise cijeni i to ljudi prepoznaju i vole. Jeste li gledali video kada Snjeza razvlaci kore/jufke za pitu?

Jednom mi je poslala zbirku recepata u Dansku i jako me obradovala i uvijek je bila tu da podrzi i ohrabri. Drugi put sam joj rekla da sam prolazila slucajno kroz Knin, rekla je da se sljedeci put javim… Od Snjeze sam naucila kako se sprema zacin od sjeckanog povrca za zimu i to je nesto sto ce me izmedju ostalog podsjecati na nju.

Prije nekoliko mjeseci pravila je tortu za njenog Nikolu “znala sam da ću je napraviti čim dođe moj nikola…on toliko voli limun, voli kiselo da sam jednostavno to morala učiniti..a da sam raspoložena za pisanje i kuhanje? nisam “, napisala je u posljednjem postu.
Snjeza ce ostati u nasim srcima, a vjerujem da ce njen blog zivjeti dalje i da ce mnogi uzivati u receptima sa dusom koje nam je ostavila.

Na nama ostaje da njegujemo uspomenu na nju. 

Pocivaj u miru!

5 odgovora na “Za Snjezu”

  1. Divno napisano! Ja je nisam poznavala ali sam pratila njen blog i isprobala mnoge od njenih recepata. Neka od njenih jela su usla u svakodnevnu upotrebu i kroz njih ce ona zauvijek biti prisutna.

  2. Nisam znala da je Sneža preminula, jako mi je žao. Ali zaista mi je žao, jer se i ja vezujem za ljude koje upoznam preko bloga i zajedno živimo svačije živote, verovali ili ne.

Komentari su onemogućeni.